Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без жертви на вируса

Снимка: Радио Шумен

Остава сравнително постоянен броят на настанените с COVID инфекция в шуменската болница. Това каза за Радио Шумен д-р Йорданка Маринова от болницата. Днес 20 души с коронавирус са на лечение в здравното заведение, от които едно дете на 1 година. Няма настанени в интензивното отделение. Днес и вчера няма починали с COVID-19. Вчера в болницата са приети за лечение с коронавирус двама души, шестима са изписани, от които дете на две години. До този момент днес няма новоприети със заразата.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
худ. конкурс Русе

Млади таланти в Русе

В Художествената галерия се състоя награждаването на най-добре представилите се участници в Националния конкурс с международно участие „Аз, ти, той – ние сме Европа“. Той е организиран от международно дружество „Елиас Канети“, Гьоте-институт, Европа Директно Русе и ХГ-Русе по повод Деня на Европа.   „Този конкурс подчертава важността на мира..

публикувано на 10.05.24 в 07:45

Младши посланици на ЕП

С мащабно събитие младшите посланици на ЕП в Търговище отбелязаха Деня на Европа С викторина и различни занимания за деца и възрастни младшите посланици на Европейския парламент към Първо СУ „Св. Седмочисленици“ отбелязаха Деня на Европа в Търговище. Лошото време не попречи на над 200 души да отговарят на въпроси за Европейския съюз и..

публикувано на 10.05.24 в 07:33
Снимката е илюстративна

Планово без ток

Планови прекъсвания на тока на Североизточна България в Петък, 10.05.2024 г.: Разград От от 09:00 ч. до 16:30 ч. , поради извършване на строителни ремонти на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: с. Беловец, следните улици: "Никола Петков", "Иван Вазов", "Димчо Дебелянов",..

публикувано на 10.05.24 в 07:19

Спират продажбата на развалени сокове

Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) установи наличие на микотоксина патулин в сокове, произведени от оператора „Сантулита“ ЕООД, ЕИК 203555016. Потребителите, които вече са закупили смути „Ананас, алое и мента“, стъклена бутилка в разфасовка от 250 мл., с партида L16424 и срок на годност 14.12.2024 г., търговска марка „frudada®”..

публикувано на 10.05.24 в 06:17

Времето в петък остава облачно

Днес ще е облачно, главно над Югоизточна България с валежи от дъжд, които следобед постепенно ще спират.  Над Североизточна България облачността ще се разкъса и ще е променлива.  Ще духа предимно умерен североизточен вятър по крайбрежието с временни по-силни пориви.  Максимални температури между 15° и 20°, за Шумен около 17°.  Вълнение на морето 3-4..

публикувано на 10.05.24 в 06:13

Активни за укрепване на европейските ценности

В Деня на Европа ученици, студенти и преподаватели участваха в кръгла маса на тема „Нашата Европа“, която се проведе по инициатива на областния управител проф. Добромир Добрев. В дискусията се включиха председателят на Общинския съвет Ася Аспарухова и доц. Стефан Минков-преподавател в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. Свои тези по..

публикувано на 09.05.24 в 14:02

Денят на Европа отбелязаха и в Силистра

Денят на Европа честваха и в Силистра днес. В тържеството участваха областният управител Илиян Великов и заместник областният управител Юксел Исмаил. Те поднесоха венец заедно с представители на община Силистра и Общинския съвет, Военното окръжие, Областните съвети на съюзите на офицерите и сержантите от запаса и резерва, както и на ветераните от..

публикувано на 09.05.24 в 13:45