Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Горивата поевтиняват

Снимка: БГНЕС

Бензинът у нас за изминалия месец е поевтинял с 13 стотинки за литър, като тенденцията е цените да спадат още. Това показват данните на платформата fuelo.net.

Ако на 12 юли най-масовият бензин A95 се е продавал за 3.40 лв. за литър, днес (12 август) средната му цена вече е 3.27 лв. за литър.

Цените по различните вериги бензиностанции сега варират между 3.07 лв. и 3.33 лв. за литър.

Дизелът е поевтинял за последния месец средно с 14 стотинки за литър до 3.41 лв. Най-много е паднала цената на пропан-бутана, ако на 12 юли той е струвал 1.41 лв. за литър, в момента средно той струва 1.26 лв. за литър.

От горивата единствено метанът е поскъпнал през последния месец от 3.64 лв. през юли до 5.32 лв. средно за килограм сега.

По публикацията работи: Миглена Стефанова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Предстоят значителни валежи

Жълт код за значителни валежи е обявен днес за областите Шумен, Търговище, Разград и част от Русе. Същото предупреждение е в сила и за голяма част от централна България, а за югоизточните райони кодът е оранжев. Единствено за най-северните райони – областите Силистра и Добрич и цялото протежение на река Дунав, не се очакват опасни явления.  В 6 ч...

публикувано на 03.05.24 в 07:35

Разпети петък е!

Православните християни отбелязват Разпети петък. Това е най-тъжният ден в църковния календар, тъй като Божият син Иисус Христос е разпънат на кръста. Сутринта в храмовете в цялата страна се отслужват така наречените Царски часове, по време на които се изнася плащаницата. Тя символизира плата, с който е обвит Христос, когато е положен в гроба след..

публикувано на 03.05.24 в 07:12

Нов мандат за шеф на болница

Д-р Иван Гайдаров остава управител на болницата в Исперих за още три години, реши Общинският съвет. Анестезиологът беше и единствен кандидат за поста, както бе и в началото на 2021 година, когато за първи път пое управлението на лечебното заведение.  Болницата е в добро финансово състояние, но се търсят варианти за увеличение на..

публикувано на 02.05.24 в 16:40

Почитаме цар Борис Покръстител

На 2 май Православната църквата почита паметта на свети цар Борис Първи Михаил - Покръстител на българите. През 864 година Борис се покръства в Плиска с целия си род, приема християнското име Михаил и титлата княз. През 886 Борис I приема в България учениците на братята Кирил и Методий, прогонени от немското духовенство от..

публикувано на 02.05.24 в 16:16

Пожарникари с награди

Отборът на Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" (РСПБЗН)-Силистра спечели областното състезание по пожаро-приложен спорт, което се проведе днес в областния град. Втори завършиха огнеборците от РСПБЗН-Дулово, а трети – пожарникарите от РСПБЗН-Тутракан. Надпреварата премина на два етапа. Тя стартира в 08:30 часа..

публикувано на 02.05.24 в 15:50

Приключи облагородяването на Пантеона

Приключи проектът за облагородяване на Пантеона на възрожденците в Русе и Крепост Гюргево. На финална пресконференция бяха представени основните резултати от изпълнението на проекта.  Сред ремонтните дейности на Пантеона на възрожденците в Русе са преработка на зидовете на главния вход, подмяна на каменната облицовка, поставяне на изолация,..

публикувано на 02.05.24 в 15:14

Цветя на признателност

Изложба на документи и образци на оръжия, които представят развитието на Българската армия през годините, е подредена в салона на Военния клуб в Шумен. Експозицията е посветена на празника на Българската армия и на Деня на храбростта – 6 май. В навечерието на празника, венци пред паметната плоча на пазителите на бойните знамена поднесоха кметът..

публикувано на 02.05.24 в 15:02