Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Временни затруднения с винетките

Снимка: Радио ВИДИН

Затруднения при закупуване на електронни винетки са възможни от от 23.00 ч., на 23 август /вторник/ до 3 ч. на 24 август /сряда/. Това съобщават от Агенция пътна инфраструктура и уточняват, че ще бъдат извършвани дейности по актуализация на електронната система за събиране на пътни такси. Възможни са прекъсвания, които биха могли да затруднят продажбата на електронни винетки и маршрутни карти. Това няма да повлияе на автоматичното отчитане чрез бордови устройства и GPS тракери на изминатото разстояние от тежкотоварни автомобили над 3,5 тона. За избягване на риска от затруднения при покупката на е-винетка или марутна карта, Националното ТОЛ управление препоръчва на шофьорите, на които им предстои пътуване, да купят си  ги купят своевременно.

По публикацията работи: Деница Колева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Първо заседание на 19 юни

Със свой указ на основание чл. 75 от Конституцията президентът Румен Радев свиква на първо заседание новоизбраното 50-о Народно събрание в 9:00 часа на 19 юни 2024 г. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. На първото си заседание новоизбраните депутати ще положат клетва и ще трябва да изберат председател на Народното събрание -..

публикувано на 17.06.24 в 09:04

Започват преговорите за кабинет

Тази седмица започват разговорите на преговорния екип на ГЕРБ-СДС с парламентарно представените сили за излъчване на експертно правителство. Днес ще бъдат изпратени поканите и най-вероятно същинските срещи ще стартират в утрешния ден. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов няма да участва в първоначалните разговори за съставяне на..

публикувано на 17.06.24 в 08:37

Президентът свиква НС

Днес се очаква президентът Румен Радев да обяви решението си кога ще свика новото 50-то Народно събрание. Първото заседание на парламента вероятно ще бъде свикано тази седмица - може би в сряда. "В една парламентарна република от политическите партии, спечелили изборите, зависи как ще се развива държавата. Оттук нататък отговорността е..

публикувано на 17.06.24 в 08:29

Топло и със слънце

Днес ще е предимно слънчево, в следобедните часове с купеста облачност. Ще духа слаб вятър от запад и югозапад, следобед по Черноморието – бриз. Максимални температури между 29° и 34°, по крайбрежието 26°-29°, за Шумен около 31°. Вълнение на морето 1-2 бала. Температура на морската вода 21°-23°. Прогнозата е на Симона Георгиева от..

публикувано на 17.06.24 в 05:32

Без ток днес

Разград На 17.06.2024 от 08:30 ч. до 17:00 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в   сeлата Сваленик, Костанденец за абонатите на улици: "Ив. Вазов", "Д. Чинтулов", "Витоша", "В. Левски", "Г. Делчев", "Л. Гецов", "Яне Сандански", "Г. С. Раковски", "Захари Стоянов", "Хр. Ботев", "Ал. Стамболийски", "Рила", "Хан Омуртаг", "Сребърна",..

публикувано на 17.06.24 в 05:06

Мюсюлманите празнуват

Свещеният за мюсюлманите празник Курбан байрам започва днес след молитва във всички джамии. Това е един от двата най-големи празника в исляма и е свързан с принасянето в жертва на животни, откъдето идва и името му.  По-заможните хора колят коч или теле и раздават курбан на нуждаещите се за здраве и берекет.  Поздравленията в семействата и между..

публикувано на 16.06.24 в 07:49

"Совите" отново се събраха

Повече от 40 души от цяла Североизточна България се събраха в Шумен на поредната традиционна среща на слушателите на  „Денят на совите“.  Тази сбирка бе последната преди лятната ваканция на предаването. Слушателите за пореден път казаха, че от „Денят на совите“ получават информация и възможност да общуват, да споделят тревоги и щастливи моменти...

публикувано на 15.06.24 в 13:11