Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четирима с безплатен тест

Снимка: БГНЕС

Четирима души са се възползвали от изследване с безплатни антигенни тестове в  Регионалната здравна инспекция в Шумен в първия ден, в който това беше възможно. Кабинетът беше открит с цел улесняване на достъпа на гражданите до диагностика на COVID-19, каза за Радио Шумен д-р Милена Чергова.

"Надявам се, че има необходимост от този вид изследване и от този кабинет, защото има много хора, които се лутат и не знаят къде да си направят тест. Знаете, че има една голяма скрита заболеваемост. Хората не се изследват, защото симптомите им не са толкова сериозни. Ние не знаем колко от тях са положителни", посочи тя.

За изследване не е необходимо направление от личния лекар.

Кабинетът работи всеки делничен ден от 13:00 ч. до 15:00 ч. в сградата на ул. „Цар Калоян“ №1 в Шумен.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пари за бул. "Ришки проход"

С пари от държавния бюджет ще бъде финансирана подмяната на водопровода по шуменския булевард „Ришки проход“. Това каза кметът проф. Христо Христов. Откритите проблеми с подземната инфраструктура бавят преасфалтирането на една от входно-изходните артерии.  „Нашето искане мина през Народното събрание, предстои подписване на споразумение с Министерството..

публикувано на 03.06.24 в 15:10

Издирват 88-годишен мъж

Шуменската полиция издирва Ахмед Хамдиев Ахмедов на 88 години. Мъжът е в неизвестност от 31 май. Напуснал дома си на ул. “Самара“ в Шумен. Трудно подвижен е, но контактен.  Няма информация за дрехите, с които е бил облечен, но носи очила и винаги е със синя шапка и бастун. Висок е около 165 см, със зелени очи, продълговато мургаво лице.  От..

публикувано на 03.06.24 в 14:41

платена публикация
Спортен празник в „Алкомет“

 31 май 2024 г. „Алкомет“ АД организира своя традиционен спортен празник, който се състоя на поляната в близост до Шуменската крепост. Събитието събра стотици служители на компанията, които активно участваха в разнообразни спортни състезания и забавления. Празникът бе открит с танцов поздрав от мажоритарния състав на Спортен клуб “Ритмика”. В рамките..

публикувано на 03.06.24 в 14:19

платена публикация
Награди за първенци

На специална церемония на 1 юни, Ден на детето, в Младежкия дом в Шумен бяха връчени наградите на отличените ученици в конкурса „Индустрията в нашия град“. Конкурсът, организиран за пети път от Химикотехнологичен и металургичен университет (ХТМУ) и Българската асоциация на металургичната индустрия (БАМИ), се провежда под патронажа на кмета на община..

публикувано на 03.06.24 в 14:14

Квартал "Еверест" без вода

Без вода ще остане днес - 3 юни,  до 15:00 часа шуменският квартал "Еверест. Това съобщават от ВиК - Шумен. Причината е авария до П.С. „Хидрофор“.

публикувано на 03.06.24 в 13:48

Кметът на инспекция

Последните преасфалтирани улици с пари от 20-милионния общински заем инспектираха кметът на Шумен проф. Христо Христов и заместникът му Николай Симеонов. От изтеглените 16 млн. лева за възстановяване на улици в Шумен са изхарчени над 10 млн. лева. А от отделените за ремонти на улици в селата на общината 4 милиона лева остават около 900 хил. лева...

публикувано на 03.06.24 в 13:04

Издирват собственика на портмоне

Портмоне с парична сума без документи е намерено на 1 юни между 16:00 и 17:00 часа в района на Пети полк в Шумен. Това съобщават от местната полиция. Намерено е от дете, което заедно с баба си е направило опит да открие собственика му чрез социалните мрежи. На следващия ден са го предали в полицейското управление в Шумен.  От полицията..

публикувано на 03.06.24 в 11:52