Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриват Green Rock Fest

Русе е домакин на четиринадесетото издание на фестивала “Green Rock Fest”. Двудневното събитие започва от 18:00 часа довечера на площада пред Община Русе. Фестивалът ще даде възможност на младежки рок групи да споделят една сцена с нашумели представители на жанра. Специален гост ще бъде любимата на поколения група „Фактор“ с хитовете си „Приятели“, „Главната улица“ и много други.

Световноизвестният български музикант Николо Коцев и група „Кикимора“ ще свирят във втората вечер на фестивала, като към тях ще се присъедини и Дуги Уайт.

Заедно с тях на сцената ще се явят и русенците от „Slipstream“ и „Fizzy Grapes“, софийската банда „Imbecile“, която ще придаде твърди нотки в първия фестивален ден, група „Абстракт“ от Тутракан, ръководена от обичания русенски китарист Диан Максимов, и силистренците от „Графит“ - група, сформирана от верния приятел на фестивала и радетел на рок музиката в България Иван Неделчев.

Две супергрупи от талантливи младежи от цяла България ще дебютират през втората вечер на фестивала. Те са част от експерименталния проект „Green Rock Fest Incubator“ на сдружение „Грийн рок фест“ – Русе, който беше подкрепен от Национален фонд „Култура“.

Тазгодишното издание е по инициатива на сдружение „Грийн рок фест“ – Русе.
По публикацията работи: Росица Арабаджиева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Неда Соколовска

Безводието влиза в театъра

В последния ден от фестивала „Друмеви театрални празници“ в Шумен ще бъде показано и представление, резултат от творческата лаборатория на режисьорката Неда Соколовска. Темата, която тя е избрала за документалния си спектакъл, е „Без вода“. В дните на фестивала актьори от шуменския театър събираха обществени реакции по проблема и личните..

публикувано на 16.05.24 в 15:32

Духът на Търговище

Ако искате да видите и усетите духа на Търговище, а нямате време да се разходите по всичките му улици, посетете Арт галерията на Регионалната библиотека „Петър Стъпов“. Там от тази седмица на едно място са събрани най-емблематичните сгради на Търговище. Възрожденски и от по-ново време, в пълния си чар, запечатани в картините на Цончо Денев...

публикувано на 16.05.24 в 14:37

Китаристът на Ку-Ку бенд в Шумен

Шуменската публика отново ще има шанса да чуе изпълнението на един от най-добрите китаристи в България. Името на Цветан Недялков е популярно покрай участието му в Ку-Ку бенд, но музикантът има и своя кариера. Освен в България, той изнася концерти и в Лондон, Мадрид, Солун, Бостън, Чикаго, Лос Анджелис, Лас Вегас, Маями, Торонто, Орландо...

публикувано на 16.05.24 в 14:26
Драматичен театър „Сава Огнянов”, Русе

По-евтино на театър

В края на театралния сезон ДТ „Сава Огнянов“ – Русе ще намали цените на билетите само на каса като комплимент към своята вярна публика. По този начин трупата се включва към активностите в програмата на 19-тото издание на Туристическото изложение „Уикенд туризъм“, организирано от община Русе.  Всички посетители на изложението в деня на откриването..

публикувано на 16.05.24 в 08:34

Приказка за любовта

Само преди месец и половина спектакълът „Ясен и Омая“ на Държавния куклен театър в Русе спечели наградата „ИКАР“ на публиката, а сценографията и костюмите на Наталия Гочева заслужиха друго от най-престижните театрални отличия у нас. Днес тази впечатляваща постановка на режисьора Ивайло Марков е избрана за конкурсната програма на Международния..

публикувано на 15.05.24 в 10:07

Текстове за театър

Програмата на Международния фестивал „Друмеви театрални празници“ в Шумен днес продължи с представянето на драматургични текстове, непоставяни на сцена.  Актьори от шуменския театър прочетоха откъси от пиеси на съвременни български автори.  Тази година селекционерът Катерина Георгиева е избрала 5 заглавия между над 20 нови текста за възрастни и за..

публикувано на 14.05.24 в 17:13
Анастасия Събева

Крали Марко на шуменска сцена

Три русенски спектакъла са селектирани за участие в Международния фестивал „Друмеви театрални празници“ в Шумен.  Тази вечер в голяма зала ще бъде показана постановката „Крали Марко-последната балкански легенда“ от Любомир Левчев, под режисурата на Анастасия Събева.  "От древните пещерни истории до песните на братя Миладинови, от времето на..

публикувано на 13.05.24 в 14:37