Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БК „Шумен“ обещава повече победи

4
Снимка: Радио Шумен

За втора поредна година спортистите на Баскетболен клуб „Шумен“ ще участват в Националната баскетболна лига и в мъжката „А“ група. Три нови попълнения от САЩ ще помагат в реализацията на треньорската амбиция за място сред осемте най-силни отбора в страната. Това са крилата Джавонте Елис и Самуел Адевунди, а Рей Дово ще играе на позиция център.

„Селекцията на отбора беше завършена буквално в последните дни“, обясни старши треньорът Янко Янков. В мъжкия състав се завръщат петима състезатели, които участваха в миналия сезон. Това са капитанът Виктор Серафимов, Георги Кендеров, Константин Паисиев, Теодор Димитров и Пламен Русков. Привлечени са още Николай Георгиев (от „Рилски спортист“ - Самоков, на снимката вляво) и Адриян Секулов (от „Академик Бултекс“, на снимката вдясно).


Присъствието на чужденци ще увеличи интереса на децата от Шумен към тренировките по баскетбол. Това показва миналогодишният опит, добави треньорът Звонко Папак.


„Отборът има потенциал за много добро представяне. Всички искаме да напредваме. Това се вижда в тренировките. Тази година ще зарадваме шуменската публика с повече победи“, обеща капитанът на БК „Шумен“ Виктор Серафимов.


„Много се радвам, че дойдох в отбора на Шумен. Преди това си говорихме с треньора, че тимът ще бъде много млад. Може и да е най-младият отбор у нас със средна възраст от 24 – 25 години“, каза Адриян Секулов.

Билетите за домакинските мачове на БК „Шумен“ за новия сезон ще са по 10 лв. за възрастни, 5 лв. ще струва входът за пенсионери и ученици. Ще бъдат въведени и така наречените абонаментни карти с префереренциални цени. Децата до 12-годишна възраст ще гледат срещите на БК „Шумен“ безплатно.

Още утре шуменските баскетболисти заминават за Сърбия. Там ще играят три контролни срещи с местни отбори. Бързо обаче ще се завърнат в десетия град, защото на 27 септември баскетболният клуб посреща „Черно море Тича“. Срещата ще е отново контролна. Тя ще се играе от 18:00 ч. в „Арена Шумен“.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Награда от кмета

Младият русенски каратист Даниел Върбанов получи награда от кмета на общината Пенчо Милков за своя успех в Дебрецен, Унгария, където се състезава в категория до 70 кг в дисциплината „шобу санбон кумите“.    Милков посрещна европейския шампион до 21 г. от Спортен клуб „Икигай“ и неговия треньор Тодор Събев.  Възпитаникът на Спортното училище в..

публикувано на 07.06.24 в 08:41

Републиканско по драконови лодки

Първото за страната републиканско първенство по драконови лодки ще се проведе днес и утре (7 и 8 юни) в Лесопарка „Липник“ край русенското село Николово. Събитието се организира от спортния клуб по кану-каяк „Локомотив“ и е с подкрепата на община Русе.  Участващите отбори ще трябва да преминат дистанцията от 200 м, като екипажите могат да..

публикувано на 07.06.24 в 08:35

Отборът на Климент е шампион

Отборът на „Мълния“(Климент) е новият шампион по футбол в Шуменска област. Тимът спечели драматично срещу „Чавдар“(Дивдядово) с 1:1.  Преди финалната среща се изигра и мачът за 3 – 4 място между отборите на „Шумен 2007“ и „Заря“(Тодор Икономово). Младите шуменци за пореден път доказаха, че са във възход, спечелвайки двубоя с 4:1.  Крайното..

публикувано на 03.06.24 в 09:47

Маратон за смели сърца

Лудогорският маратон за 11-и път привлече стотици участници от цялата страна и от чужбина. В седемте различни старта се включиха близо 400 души, което превръща състезанието в едно от най-масовите спортни събития в областта. Проявата е организирана от клуб “Зелена стъпка”, а екипът от организатори и доброволци надхвърля 50 души.  Точно в 7:00 ч...

публикувано на 03.06.24 в 08:30
Йоана Илиева завърши пета в Германия.

Шумен събира млади рапиристи

Зала „Арена Шумен“ ще бъде домакин днес и утре на Международен детски турнир "Рапирата на Шумен", организиран от шуменския Клуб по фехтовка 1951. Състезанието започн от 9:00 часа, като входът е свободен за публика.  Днес ще бъде индивидуалната надпревара до 10, 12 и до 14 години, а на 2 юни е отборното състезание.  На тазгодишния турнир сили ще..

публикувано на 01.06.24 в 10:32

Хандбалистите на Шумен вицешампиони

Хандбалистите на "Шумен 61" не успяха да защитят шампионската си титла.  В решителен трети двубой от суперфинала при мъжете тимът отстъпи на "Локомотив" (Горна Оряховица) с 23:24, на полувремето 9:10. В "Арена Шумен" домакините реализираха трудно заради добрата защита на гостуващия тим. В един момент от двубоя шуменци изоставаха с 4 гола, това..

публикувано на 26.05.24 в 07:36

Футбол за деца

Повече от 90 момчета на възраст от 7 до 15 години са записани за тренировки във ФК „Панайот Хитов”, стана ясно на проведената среща на градския стадион в Тутракан. До края на октомври тренировките ще се водят на градския стадион, който е в добро състояние.  Предстои ремонт на съблекалните, като тогава тренировките ще бъдат преместени на игрището в..

публикувано на 21.05.24 в 09:18