Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Задържане под стража" за убиеца от Славяново

Снимка: iStock

Окръжният съд в Търговище постанови мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 49- годишен мъж от с. Славяново, който бе задържан за грабеж, придружен с убийство. Това съобщават от Окръжния съд в Търговище.

Припомняме, че в къща в с. Славяново в община Попово бе намерена мъртва самотно живееща 60-годишна жена. При извършения оглед на местопроизшествието по тялото на жената  са установени следи от насилие. А предполагаемия извършител бе задържан за 72 часа.

Искането на Окръжна прокуратура е за мярка за неотклонение „задържане под стража“ предвид богатото съдебно минало на извършителя, в това число за убийство, която присъда е изтърпял, и това, че понастоящем се касае за тежко умишлено престъпление – грабеж, придружен с убийство, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода от 15 до 20 години“, „доживотен затвор“ или „доживотен затвор без замяна“.

Служебната защита поиска по-лека мярка предвид направените пълни самопризнания от обвиняемия. За смекчаващо вината обстоятелство беше изтъкнато, че Ю. Ш. е избягал от местопрестъплението, стигнал до Дунав мост с цел укриване в друга държава, но се е разкаял и се е върнал в селото.

Съдът постанови мярка за неотклонение „задържане под стража“ вземайки предвид, че целта на мярката е да обезпечи присъствието на обвиняемия в хода на разследването и съществува реална опасност да извърши престъпление, видна от обстоятелството, че е осъждан и е изтърпявал ефективно наказание лишаване от свобода.

Определението на Окръжен съд – Търговище подлежи на обжалване в тридневен срок пред Апелативен съд – Варна.


По публикацията работи: Деница Колева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Слънце и високи температури

През деня ще е предимно слънчево. В сутрешните часове, главно по крайбрежието, ще има условия за намалена видимост. Ще духа слаб, следобед до умерен вятър от югоизток.  Максималните температури ще са от 26°-31° по Черноморието до 33°-38° във вътрешността. За Шумен максимална температура - около 34°. Прогнозата е на дежурния синоптик Симона..

публикувано на 01.07.24 в 07:04

Без ток днес

Разград Днес от 08:30 ч. до 16:30 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в с.Балкански, на абонатите, захранени от ТП 3, намираши се на улици: "Дунав", "Бузлуджа", "Абритус", "Росица", "Средна гора", "Витоша", "В. Левски", "Неофит Рилски", "Хр. Ботев", "Места", "Янтра", "Гоце Делчев", "Чая", "Искър", "П. Волов", "Рила",..

публикувано на 01.07.24 в 06:58

Синптичната прогноза за новата седмица

В понеделник ще е предимно слънчево. В сутрешните часове, главно по крайбрежието, ще има условия за намалена видимост. Ще духа слаб, следобед до умерен вятър от югоизток. Минималните температури ще са между 16° и 21°, а максималните от 26°-31° по Черноморието и до 33°-38° във вътрешността.  Във вторник ще има по-значителни увеличения на..

публикувано на 30.06.24 в 15:40

Завърши състезанието "Шуменско плато 2024"

Димитър Карабахчиев от варненския клуб "Tri Team" постигна първото време в най-тежката дисциплина на състезанието "Шуменско плато 2024" - колоездене, бягане и дуатлон, което се проведе днес по пътеките на Шуменското плато. Той е първи в генералното класиране при мъжете дуатлонисти, като измина дистанциите от 32 км. колоездене и 10 км. бягане за 2 часа и..

публикувано на 30.06.24 в 15:25

Обявиха най-добрите исторически любителски филми

Наградиха победителите в Международния фестивал на любителските исторически филми.Това стана на специална церемония в НЧ „Добри Войников-1856“ в Шумен.Жури с председател проф. д. н. Божидар Манов и членове д. н. Силва Хачерян, доц. д-р Стефан Минков, доц. д-р Александър Донев и Стефан Хаджи Андоновски определи следните награди на фестивала:..

публикувано на 30.06.24 в 13:30
Митрополит Даниил Видински

Даниил е новият патриарх

Видинският митрополит Данаиил е новият български патриарх. Това стана ясно след преброяването на бюлетините от втория тур за избор на патриарх и Софийски митрополит от делегатите на Патриаршеския избирателен църковен събор.  Даниил Видински получи на балотажа 69 гласа, а митрополит Григорий - 66. Три от бюлетините бяха недействителни.  Новият..

публикувано на 30.06.24 в 13:11

Загинал е мъж, управлявал каруца

29-годишен мъж от Попово е загинал при катастрофа на път lll-204, км 29+790, съобщават от полицията в Търговище. Той е управлявал каруца в посока Разград, когато 22-годишен мъж – шофьор на лек автомобил БМВ, го застигнал и ударил в задната част.  В резултат на пътния инцидент 29-годишният мъж е загинал на място. До него в каруцата е пътувал..

публикувано на 30.06.24 в 11:55