Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветя за будителите

4
Снимка: Радио Шумен

Денят на народните будители беше тържествено отбелязан в Шумен. Обществени личности, студенти, ученици, деца и будни граждани поднесоха днес венци и цветя пред паметника на Нанчо Попович в градинката пред Народното читалище „Добри Войников“ в града.

Тържествата по случай празника на будителите ще продължат с концерт довечера. Той започва в 18:00 часа в читалище „Добри Войников“.

В програмата ще участват смесен хор „Родни звуци“, балетно студио „Перли“ и вокална формация „Малка серенда“.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Изгоря оранжерия в Мараш

Оранжерия в землището на село Мараш е изгоряла при пожар рано тази сутрин, съобщават от шуменската полиция. Сигналът е получен в 05:30 часа на 4 юни. Към мястото на произшествието е насочен противопожарен екип.  Огнеборците установили, че гори селскостопанско оборудване и земеделска продукция. Пламъците тръгнали след късо съединение.  Пожарът..

публикувано на 04.06.24 в 11:09

Скандал за паркиране

73-годишен мъж е задържан, след като обидил и изблъскал жена при скандал за паркомясто.Това съобщават от шуменската полиция. Скандалът станал вчера по обяд на ул. “Вичо Папазов“ в Шумен. Причина за него се оказало място за паркиране.  Мъжът отправил обидни думи към жената и настоявал да си премести автомобила. Тя отказала под претекст, че живее в..

публикувано на 04.06.24 в 11:03

Кола се обърна в канавка

Лек автомобил "Фолксваген Поло" е катастрофирал вчера преди пътен възел Белокопитово. Това съобщават от шуменската полиция. На място са пратени екипи на пожарната и пътна полиция в Шумен. Заварили преобърнат в канавката лек автомобил. Пътниците и водачът били извън колата, с леки наранявания.  Спасителният екип обезопасил автомобила и пътното платно...

публикувано на 04.06.24 в 10:42

Част от Шумен без вода

Днес в Шумен няма да има водоподаване в района от бул. „Ришки проход“ до Дивизията. Това съобщават от ВиК - Шумен. Причина е възникнала авария на бул. „Мадара“ №15.  Водоподаването ще бъде възстановено след отстраняване на аварията. Водното дружество не се ангажира с час. 

публикувано на 04.06.24 в 09:58
Язовир

Къпането забранено!

Заповед за забрана за къпане в необезопасени язовири е издадена от кмета на община Шумен проф. Христо Христов във връзка с настъпването на летния сезон.  Ограничението важи за обекти, общинска собственост. За обезопасяването на водните площи ще бъдат поставени забранителни табели.  Контролът по поставянето им и подновяването на старите ще се..

публикувано на 04.06.24 в 09:33
РИМ - Шумен

Научна конференция в Шумен

Над 50 доклада на различна историческа и археологическа тематика ще бъдат представени на деветата национална конференция „Пътуване към България“. Тя започва днес в Шумен.  В продължение на два дни докладчици от различни университети и музеи в страната ще дискутират по теми, свързани със Средновековието и античността. Тази година се залага на силното..

публикувано на 04.06.24 в 08:31

Прекършени дървета в Шуменско

Два сигнала са получени в Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Шумен снощи по време на бурята. Двата са за паднали дървета на пътното платно, съобщават от шуменската полиция. Единият е приет в 20:43, съобщено било за паднало дърво на пътя между селата Салманово и Мараш. Вторият сигнал е приет пет минути..

публикувано на 04.06.24 в 08:13