Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Малки инспектори с предпазни колани

4
Снимка: МВР

За трета година стартира кампанията „С предпазен колан на задната седалка“. Инициативата има за цел да изясни на деца от 1 и 2 клас на шуменските училища защо е важно да се ползват обезопасителните системи в автомобила, както и да се привлече вниманието на родителите да бъдат по-внимателни при шофиране.

Радио Шумен подкрепя кампанията и днес беше домакин на среща на инициаторите.


Медии, представители на бизнеса и местната администрация се включват за пореден път в инициативата. "В деня на народните будители не трябва да гледаме само в миналото, но и в бъдещето, в нашите деца", каза Дияна Габровска – директор "Човешки ресурси" на голяма шуменска фирма, която е основен спонсор на кампанията.

"Областната дирекция на МВР в Шумен е горд партньор на кампанията", каза инспектор Йордан Жеков и призова за повече внимание както от родителите, така и от децата. 


Община Шумен също е партньор на кампанията. Пиарът на местната администрация Роза Енчева благодари на организаторите на проявата.

Доброволци от различни фирми и институции в Шумен ще обикалят училищата и ще представят презентации, свързани с безопасното пътуване. Те ще обясняват защо е важно поставянето на колан в автомобила и защо винаги децата трябва да бъдат слагани в столчета.

"Презентациите ще бъдат максимално достъпни за децата", каза главният редактор на Радио Шумен Катерина Петрова, която също е доброволка.

Кампанията ще продължи до средата на декември, като амбицията е дотогава да бъдат обхванати всички училища в Шумен.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия