Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Надя Тончева на шуменска сцена

Снимка: Община Шумен

Джаз изпълнителката Надя Тончева ще изнесе концерт в Шумен. Музикалното събитие е на 9 декември, петък, от 18.30 часа в зала „Проф. Венета Вичева“, а входът за зрители е свободен.

В джаз концерта ще участват и музикантите Иван Гърбачев (пиано), Христо Минчев (бас китара) и Александър Каменов (барабани).

В програмата шуменската публика ще има възможността да се наслади на популярни евъргрийни и джаз парчета от репертоара на Ела Фицджералд, Сара Вон, Били Холидей и други известни джаз изпълнители.

Надя Тончева е певица, пианист, аранжор и педагог. Започва своята кариера като вокалистка в първата у нас акапелна джаз-формация „Траяна“. Изявява се като вокален изпълнител и музикант в Швейцария, Норвегия, Гърция, Кипър, Египет, Израел, Сирия, Ливан, Канарските острови, Франция, САЩ и други. В последните години тя присъства активно на българската концертна и клубна джаз-сцена.

През 2015 г. участва със самостоятелен концерт в Париж по повод откриване на българската експозиция в Лувъра, а през 2019 г. концертира в Синсинати, САЩ по покана на българската общност. Надя Тончева е артистичен директор на „Джаз фест Казанлък“ и „Национална младежка джаз сцена“ - Стара Загора.

През 2016 г. е удостоена с държавно отличие „Златен век – звезда“ за изключителен принос към българската култура.

Организатор на събитието е Община Шумен.


По публикацията работи: Велмира Стефанова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Къща музей

Концерт в двора

Сред специалната атмосфера в двора на музейния комплекс „Панчо Владигеров“ шуменската Симфониета е подготвила концерт, с който представя своите солисти от духовата група. Пред публиката тази вечер от 19:05 часа ще се изявят Наташа Узунова (флейта), Павел Пенев (обой), Радостин Златинов (кларинет), Михаела Добрева (фагот) и гостът Самуил Златев..

публикувано на 13.06.24 в 09:09

Светът за нас

Дългогодишният журналист в Би Би Си – Лондон Димитър Димитров представя в русенския музей на 13 юни изложбата „Светът за българския воин“. Експозицията събира рисунки, картинки, снимки и текстове на оригиналните им езици с превода им на български от различни западни медии за подвига на българското опълчение в Руско–турската война (1877 – 1878),..

публикувано на 13.06.24 в 08:14

"В очакване на Годо" идва в Шумен

Необичайно представяне на пиеса ще се случи тази вечер в Шумен. Младежи, които са завършили Амариканския университет в Благоевград и Нов български университет ще покажат може би най-известния текст на Бекет „В очакване на Годо“.  Той е режисиран от шуменеца Борис Делчев, който е бивш възпитаник на Центъра за подкрепа за личностното развитие –..

публикувано на 11.06.24 в 09:46

Концерт в Голямата базилика

Концерт на Голямата базилика в Плиска ще се проведе тази вечер (10.06). В него ще участват смесеният хор „Проф. Венета Вичева“ от Шумен и камерният хор „Лабиринт“ от сръбския град Зайчар с диригент Желка Паунович. В програмата са включени православни песнопения и популярна музика, на сцената ще излязат и Пролет Пенчева-сопран и Станислава..

публикувано на 10.06.24 в 11:09

Концерт в сърцето на базиликата

Голямата базилика в Националния историко-археологически резерват „Плиска“ става сцена за хоров концерт на 10 юни.  На алтернативното пространство за изкуство ще излязат смесеният хор „Проф. Венета Вичева“ от Шумен и камерният хор „Лабиринт“ от сръбския град Зайчар с диригент Желка Паунович. Организатори на събитието са Регионалният..

публикувано на 07.06.24 в 09:03

„Пожар“ на русенската сцена

Спектакъл - провокация представя трупата на Държавната опера в Русе. На 7 юни от 19:00 часа е премиерата на балетната постановка „Пожар“, чието заглавие съвсем умишлено насочва към онзи пожар от лятото на 2020 г., когато беше изпепелен покрива на операта. В края на миналата година режисьорът Пламен Бейков пише десетина кратки есета, които..

публикувано на 06.06.24 в 08:25

Клавирно чудо свири Бетовен

Шуменската публика тази вечер ще има изключителната възможност да слуша и гледа едно от чудесата на българската музикална сцена – пианиста Ивайло Василев. Той е само на 16 години и вече е носител на над 30 награди от международни конкурси в България, Русия, Сингапур, Финландия, Казахстан, Гърция, Испания, Италия, Германия, Франция, Чехия,..

публикувано на 06.06.24 в 08:08