Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коледно влакче ще радва децата

Снимка: Община Шумен

Атракционно влакче ще радва децата на Шумен, съобщават от общинската администрация.

То ще се движи по пешеходната зона на бул. „Славянски“ от сградата на хотел „Мадара“ до бившето кино „Херсон“ всеки ден, включително събота и неделя, от 10.00 до 21.00 часа.

Цената на билета за деца и възрастни е 3 лева.

По време на пътуването мултимедия ще информира за събитията от празничната програма през декември в града.

Коледни песни ще озвучават атракционната композиция.



По публикацията работи: Ивелина Иванова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Хванаха почерпен да шофира

51-годишен мъж от село Градище бил установен да шофира след употреба на алкохол вчера сутринта, съобщават от шуменската полиция. Проверката била извършена от екип на пътна полиция в Шумен около 09:40 часа. На ул. “Алеко Константинов“ бил спрян водач на "Мерцедес Спринтер". Водачът бил тестван за шофиране след употреба на алкохол. Отчетени са..

публикувано на 21.05.24 в 11:45
СУ

Изпити за седми клас

Учениците, които ще кандидатстват за прием в VІІІ клас в паралелки с профили „Изобразително изкуство“, "Музика“ или „Физическо възпитание и спорт“, трябва да държат изпит по съответния предмет. Изпитите се организират при заявено желание от учениците. За явяване е необходимо да се попълни заявление по образец, утвърден от министъра на образованието. То се..

публикувано на 21.05.24 в 09:38

Европейски ден на "Натура 2000"

Европейския ден на "Натура 2000" ще отбележат на 21 май екоексперти на Регионална инспекция по околната среда и водите – Шумен. Заедно със служители на общинската администрация на Антоново те ще извършат почистване на защитена зона „Голяма река“ за опазване на природните местообитания.  След почистването в местността ще бъде поставена информационна..

публикувано на 21.05.24 в 08:54

Покана за концерт

На 21 май община Шумен Ви кани на концерт на Хасан и Ибрахим Игнатови и с участието на студенти от Шуменски университет “Епископ Константин Преславски”, ученици от Средно училище “Сава Доброплодни” и приятели.  Концертът е с начален час 18.00 ч. в концертната зала “Проф. Венета Вичева” на община Шумен. Събитието се провежда под патронажа на..

публикувано на 21.05.24 в 08:44
Шуменски университет

Шуменският университет празнува

Патронен празник има Шуменският университет „Епископ Константин Преславски“ в деня на светите Константин и Елена. "Днес почитаме святото дело и паметта на нашия патрон Епископ Константин Преславски и неговия исторически принос в просветлението и образованието на нашия народ. Приветствам Ви за всеотдайността и търпението до приобщавате към..

публикувано на 21.05.24 в 08:28

Първенците на Шумен

Отличниците на випуск 2024 в Шумен получиха грамоти и ленти със знака на общината. Наградите в къщата музей "Панчо Владигеров" връчи кметът проф. Христо Христов. "Надявам се дори и да изберете да учите в други градове и държави, да се върнете в Шумен след това", призова ги проф. Христов. За двадесети път администрацията отличава най-достойните..

публикувано на 20.05.24 в 19:08

Шумен ще има шести зам.-кмет

Община Шумен ще има шести заместник-кмет, който ще отговаря по въпросите за европейски политики, екология и туризъм. Това заяви пред журналисти след проведения днес Консултативен съвет кметът на Шумен проф. Христо Христов.  Той е вносител на докладна за одобряване на обща численост и структура на общинската администрация на предстоящата сесия на..

публикувано на 20.05.24 в 15:59