Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Гундеров с национална награда

Николай Гундеров в Радио Шумен
Снимка: Антоний Димов

Шуменецът Николай Гундеров е носител на наградата „Алеко Константинов“ на Сатиричния театър, съобщават от столичната трупа. Пиесата „Клуб на пороците“ ще бъде поставена до година след удостояването.

Конкурсът беше обявен през януари – за непубликувани, непоставяни и неучаствали в други конкурси нови сатиричн комедии. Николай Гундеров работи като режисьор в Чехия и България.

Интервю с шуменеца очаквайте внеделя, 11 декември, в следобедното предаване „Истории за историята“ на Радио Шумен.


По публикацията работи: Айше Лятиф


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кодът на доброто

Дебютната прозаична книга „Кодът на Доброто” на Маргарита Недева ще бъде представена днес от 17:30 ч. в Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров” в Шумен . Рецензент на книгата, определяна от мнозина като поезия в проза, е Неда Антонова.  Маргарита Недева е библиотекар в Народно читалище „Св. св. Кирил и Методий ” в Попово и ръководител на..

публикувано на 05.06.24 в 08:53

Подменят ВиК мрежи в селата

Предстои да бъдат решени стари проблеми с водоснабдяването на селата от община Шумен, съобщи заместник-кметът Николай Симеонов.   Ще бъдат подменени старите водопороводни мрежи в Салманово, Струйно и Вехтово. По информация от ВиК, това са системите с най-големи аварии и проблеми, отдавна  излезли извън експлоатация.  На финален етап са проектите..

публикувано на 05.06.24 в 08:02
Град Шумен

450 камери ще бдят в Шумен

Разработват проект за цялостното видеонаблюдение на Шумен за по-голяма сигурност на хора и имущество. Общинското предприятие „Стопанска и охранителна дейност“ подготвя проекта, за да може с него да се кандидатства за финансиране, когато излезе подходяща възможност по проекти и програми.  Заместник- кметът Николай Колев поясни, че се предвиждат 450..

публикувано на 05.06.24 в 07:46

Новата Мис България е шуменка

Илияна Борисова от Шумен е новата "Мис България", стана ясно днес. Конкурсът „Мис България“ отне короната на миналогодишната победителка с украински корени Елизабет Кравец. Това съобщава организацията официално с пост на решението в своя Фейсбук профил. В него ръководителят на конкурса Гаел Бонел Санчез посочва, че Елизабет Кравец ще бъде..

публикувано на 04.06.24 в 16:21
Град Шумен

Улица под земята

Ще правят подземна улица в Шумен, съобщи заместник-кметът Николай Симеонов. Той поясни, че улицата ще свързва паркинга на Областната дирекция на МВР с ул. „Васил Левски“. „Това ще даде възможност за достъп до подземните паркоместа в централната градска част, което ще доведе до икономическото възраждане на зоната“, каза Симеонов.  Предвижда се..

публикувано на 04.06.24 в 15:02

Хеликоптерна площадка - до Нова година

До края на годината ще бъде готова хеликоптерната площадка на МБАЛ - Шумен, това каза д-р Димитър Костов, директор на лечебното заведение. По думите му, това изключително много ще улесни работата на екипите в случаи като днешния – транспортиране на пациенти в тежко състояние по въздуха.  Специализирана фирма е направила аеронавигационно заснемане на..

публикувано на 04.06.24 в 14:42

Кметът отчете 200 дни

„От 1 юли ще влезе в сила новата структура на шуменската общинска администрация. Тогава ще обявя името на шестия заместник-кмет по европейските проекти и на новия заместник-кмет по образование и култура“. Това каза кметът проф. Христо Христов на пресконференция по повод 200 дни от началото на мандата на неговия екип.  „Имаме дефицит на кадри..

публикувано на 04.06.24 в 14:25