Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Паспортното с ново работно време

Снимка: Радио Шумен

С ново работно време, от 8:30 часа до 17:30 часа  без прекъсване, всеки делничен ден ще работи секторът „Български документи за самоличност“ в Шумен, информират от полицията.

През ноември са приети над 2760 заявления, от тях за смяна на лична карта са над 1100, за свидетелство за управление на моторно превозно средство са 679. За задграничен паспорт са подадени 965 искания.

Изтичащите документи през 2023 година са близо 32 хиляди. Личните документи могат да се подменят и преди изтичане срока им на валидност. По този начин ще се избегне струпване на много хора пред гишетата, напомнят от полицията.



По публикацията работи: Антоний Димов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
КОЦ - Шумен

Слагат таван на шефските заплати

Таван на заплатите на управителите на общинските лечебни заведения в Шумен предлагат от Правната постоянна комисия при Общинския съвет. Предложението на общинския   съветник от ГЕРБ Ивайло Илиев е шефовете на общинските здравни дружества да получават не повече от 12 минимални работни заплати месечно.  Правната комисия прие предложението на кмета..

публикувано на 28.05.24 в 15:59

Конференция по пътна безопасност

120 участници от 30 детски градини в цялата страна пристигат в Шумен за Националната научно-практическа конференция по безопаност за движение по пътищата под надслов „Детската безопасност – споделена отговорност“. Конференцията ще се проведе на 6 и 7 юни и се организира от ДГ „Дружба“. Съорганизатори са РУО – Шумен, ШУ „Еп. Константин Преславски“, ОД на..

публикувано на 28.05.24 в 14:17

Шумен събира млади таланти

Над 1000 деца от 22 населени места ще участват в Деветия национален конкурс „Децата на България пеят, танцуват, рисуват“, който се организира от СУ „Сава Доброплодни“ – Шумен. Конкурсът ще се проведе на 1 и 2 юни, като ще бъде официално открит в 10:30 часа в двора на училището с награждаване в направлението „Изобразително изкуство“.  „Искаме да съберем..

публикувано на 28.05.24 в 14:05

Олимпийските надежди на Шумен

Призови места заеха шуменски спортисти на фестивала „Олимпийски надежди“, който се проведе в курорта "Албена".  Младите шуменски атлети се състезаваха в няколко спорта. В атлетическия крос за момичета Христина Йовчева зае второ място, а при момчетата – втори и трети бяха Емил Георгиев и Борис Генчев. Златното отличие за младежи е за Атила..

публикувано на 28.05.24 в 13:06

Извънгабаритен товар през Шуменско

Пътна полиция ще поеме извънгабаритен товар от Бургаска област днес около 13:00 ч, съобщават от полицията в Шумен. Ще се движи по път II-72, като ще премине през Нови пазар и ще пътува за Варна. Широк е 3.30 м и е висок 5.30 м.  Няма да се затваря изцяло движението. От полицията апелират към водачите да шофират внимателно и да спазват..

публикувано на 28.05.24 в 11:07

Дрогиран на пейка в несвяст

Дрогиран млад мъж беше намерен в безпомощно състояние вчера рано сутринта на пейка на ул. "Добруджа" в Шумен. Това съобщават от полицията. Сигналът бил получен около 06:40 часа в РУ Шумен. На място били изпратени полицейски и медицински екипи. Станало ясно, че животът му не е застрашен. Установена е самоличността му, става дума за 25-годишен от град..

публикувано на 28.05.24 в 11:01
Народно читалище

Викторина за Войников

Петокласници ще покажат знанията си за живота и делото на Добри Войников във викторина, на която са поканени три шуменски училища - СУ „Сава Доброплодни“, II ОУ „Д-р Петър Берон“ и СУ „Трайко Симеонов“. Отборите се състоят от по петима ученици.  Сред изпитанията, които трябва да преминат, са решаване на математическа задача от времето, когато..

публикувано на 28.05.24 в 10:00