Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Областният управител се отчита

Снимка: Радио Шумен

Най-важната задача, която стои за решаване пред Областната администрация в Търговище е изграждането на автомагистрала „Хемус“, отсечката Буховци – Трапище.

Това заяви днес областният управител Станимир Парашкевов, който отчете дейността си през 2022 г.

Друго голямо предизвикателство пред общините и областната администрация е възстановяването на водоснабдяването за Омуртаг. Отпуснати са допълнителни средства за проучване на водопровода от Ястребино до Омуртаг, каза още Парашкевов.

Още подробности може да чуете от интервюто на Здравка Русева със Станимир Парашкевов.




Най-важната>


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
агнешко печено

Внимавайте с яйцата и агнешкото

Великденските празници са повод за много фамилни и приятелски събирания. Те по традиция няма да минат и без трапези с яйца, дъхави козунаци и традиционното агнешко. Не бива да прекалявате нито с бройката на яйцата, нито с обема на порциите. Особено, ако сте се отдали на пости, обилната трапеза може да помрачи празника. Това съветват специалисти по..

публикувано на 05.05.24 в 11:55

Мария, която успя в Харвард

Една от гордостите на Русе тази година е абитуриентката от Английската езикова гимназия "Гео Милев" Мария Георгиева. Пълната отличничка е приета с пълна стипендия в американския университет "Харвард".  През август в Бостън Мария ще постави началото на академичната си кариера, като студент по политология и политическа философия.  Тя е от младите..

публикувано на 05.05.24 в 11:04

Яйцето-символът на Великден

Един от най-ярките символи на Възкресение Христово е боядисаното яйце, което навръх празника има особено място в ритуалите на българите и до днес.  Чукането с яйца е популярна традиция, която се възприема като игра и от възрастните, и от децата.  В християнството яйцето представя разпятието и възкресението на Иисус Христос. Твърдата му черупка..

публикувано на 05.05.24 в 10:15

Масово кръщене в Голямата Базилика в Плиска

Девет деца на възраст от 1 до 8 години бяха покръстени днес от отец Адрей и отец Божидар в голямата базилика в Плиска. "Тази базилика е построена по нареждане на Борис, с негово знание, най-вероятно и с негови средства. Оттук е започнало и покръстването на нашия народ“, каза отец Андрей от Нови пазар и допълни, че няма противоречие с канона..

публикувано на 04.05.24 в 15:43

В ново амплоа

Повече от три седмици последователите на Мира Радева във фейсбук следиха с удоволствие поредното предизвикателство, което тя предприе. Известната социоложка продължава да се доказва в друго амплоа – на един физически активен авантюрист. Поредното предизвикателство, което тя осъществи с приятелка, е преминаването по един от поклонническите пътища до..

публикувано на 04.05.24 в 09:47

Сбъдната мечта за църква

Църквата „Свети великомъченик Димитър“, която се строи в шуменското село Вехтово от 2018 година, е пред завършване. Напълно реалистично е на храмовия празник да бъде осветена. Добрата новина идва от свещеника Пламен Марчев, който е свидетел и насърчител на всички усилия на местните жители. Откакто са вдигнати колоните на църковната..

публикувано на 03.05.24 в 10:00

Деца творят преди Великден

Деца рисуват върху яйца и изработват великденски картички за предстоящия светъл празник. Тази възможност им предостави Сдружението „Клуб култура за Шумен“ по време на великденска работилница, която продължава до 15:00 ч. в Ганушевата къща в Шумен. Ателието се организира за четвърта поредна година. Занятията са както за младежи и деца, така и за..

публикувано на 02.05.24 в 14:11