Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ в Шумен готови за избори

Снимка: Радио Шумен

На дневен ред са предсрочните парламентарни избори, след тях ще се готвим усилено и за местния вот. Това обяви народният представител от ГЕРБ-СДС Ралица Тодорова, която е и областен координатор на партията за Шумен. На среща с медиите тя и депутатът Красимир Вълчев коментираха готовността на структурите на ПП ГЕРБ за предстоящите избори. 

"Структурите на партията са в кондиция. Готови сме за избори. Знаем, че няма да бъдат лесни след всичко, което се случваше в Народното събрание. Но ние даваме нашата заявка, че ще работим така, както винаги сме го правили. Надяваме се в рамките на следващия парламент наистина да има възможност да бъде съставено едно редовно правителство заради стабилността на страната", каза народният представител Ралица Тодорова.

Целта на областната структура на ГЕРБ е да запази двата мандата в Шуменския избирателен район, а на национално ниво да спечели изборите с по- добър резултат и при по- висока активност.

По думите на Красимир Вълчев, най-добрият шанс за съставяне на редовно правителство е ГЕРБ да има по-висок и по-категоричен резултат. 

Двамата народни представители отчетоха работата си в 48-то Народно събрание и коментираха проблемите, пред които е изправена страната. 

За съжаление, тази година ще бъде тежка за общините, защото нямаме държавен бюджет за 2023 година, което на практика прегражда възможността общините да приемат своите бюджети и ще работят в условията на 1/12-та от предходния бюджет. По този начин се спира и възможността за инфраструктурни проекти и други мероприятия в полза на гражданите“, каза Тодорова.  

Относно законодателните инициативи тя отчете повече внесени от групата на ГЕРБ законопроекти в 48-то Народно събрание.

Например, приетият Закон за лечебните заведения, който дава възможност за допълнително финансиране на областните болници, в това число и МБАЛ- Шумен. Средствата не са заложени в бюджета, тъй като такъв не е приет за 2023 година, но има правна възможност и сегашният министър да отпуска такива. Това подпомагане за шуменската болница може да бъде в размер на 199 000 лева,  изчислено на база на посочения от болницата леглови фонд“, коментира Ралица Тодорова.

Най- важното в нашата работа беше премахването на схемите, установени от правителството на „Продължаваме промяната“, заяви Красимир Вълчев. 

Той отбеляза, че благодарение на усилията на шуменските депутати от ГЕРБ е осигурено допълнително финансиране от 2 милиона лева за училища от региона и 600 000 лева за Шуменския университет. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Военни окосиха поляна

Военнослужещи от военно формирование 34200 (бившата дивизия) окосиха и почистиха тревните площи на местността „Поляната”, зад КАТ – Шумен. Дейностите вече приключиха, каза Радио Шумен началникът на Шуменския гарнизон полковник Добромир Добрев, който е и командир на военното формирование. „След окосяването мястото е обработено и срещу..

публикувано на 28.06.24 в 14:58

Даниела Русева става заместник-кмет

Бившият председател на Общинския съвет и няколко мандата общински съветник Даниела Русева става заместник-кмет на община Шумен по европейски политики, екология и туризъм. Това съобщи самата тя в емоционален пост във Фейсбук преди минути. "След 21 години в местната законодателна власт вчера след сесията на Общинския съвет подадох оставката си като..

публикувано на 28.06.24 в 13:53

Аплодисменти в последния работен ден

С аплодисменти и насълзени очи служители на Областната дирекция на МВР- Шумен изпратиха в заслужена почивка след 34 години стаж в системата на МВР гл. инсп. Данаил Димитров. Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов за безукорно поведение и постигнати трайни резултати в служебната работа и продължителна служба в МВР Димитров е..

публикувано на 28.06.24 в 13:32
Архив

Спортни битки на платото

203 спортисти са се записали до този момент за участие в състезанието "Шуменско плато 2024“ – колоездене, бягане и дуатлон, което ще се проведе на 30 юни.  Бегачите ще се състезават в две дистанции – 10 и 20 километра, а колоездачите ще мерят сили в дистанции от 32 и 50 километра. Дуатлонистите ще колоездят по 32 километровото трасе, след..

публикувано на 28.06.24 в 13:05

Временно спират е-услугите

Поради профилактика на сървърите на Общинската администрация в Шумен в почивните дни - 29 и 30 юни, гражданите няма да имат достъп до всички външни електронни услуги, съобщават от общината.  Недостъпни ще бъдат системите за сигурно електронно връчване, годишен технически преглед, плащания чрез посредници и виртуален ПОС терминал.  Общинската..

публикувано на 28.06.24 в 12:34

Бисерка Йовчева влиза в съвета

Бисерка Йовчева влиза в Общинския съвет на мястото на Даниела Русева от Местната коалиция ДБГ (БНД, ССД, Ние идваме). Това реши на заседание Общинската избирателна комисия, която уважи заявлението на Русева да напусне съвета. Очакванията са в понеделник тя да бъде представена като заместник-кмет на Шумен по европейски политики, екология и туризъм...

публикувано на 28.06.24 в 12:00

Друмево десети ден без вода

Шуменското село Друмево отново е без вода, въпреки уверенията на ВиК Шумен, че авариите там ще бъдат отстранени още снощи.  „Главният водоем на селото е абсолютно празен.“ Това каза за Радио Шумен кметът на селото Октай Мехмед. Екип на водното дружество отново е на място. „Ще търсим нова авария, защото водата изтича..

публикувано на 28.06.24 в 10:15