Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Има достатъчно антибиотици

Снимка: БГНЕС

Ситуацията с наличността на антибиотици в аптеките постепенно се нормализира. Голям брой от липсващите доскоро видове вече се намират в складовете на едро. Това съобщи за Българското национално радио Николай Костов от Съюза на собствениците на аптеки.

Антибиотици за възрастни на различни фирми вече стигат до аптеките, при детските антибиотици също има раздвижване в количествата. Запаси в аптеките има от групите антибиотици, изписвани миналата зима за лечение на Covid-19, като кларитромицини и клиндамицини.

За диабетно болните остава трудно снабдяването с определени лекарства, включително четири или пет инсулина, каза още Николай Костов.


По публикацията работи: Десислава Спирдонова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Изплащат пенсиите от петък

Изплащането на пенсиите за юни чрез пощенските станции ще започне на 7 юни (петък) и ще завърши на 20 юни (четвъртък), съобщиха от пресцентъра на НОИ. Преводите на сумите за юнските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени в петък. Датата за изплащане на обезщетенията за безработица през..

публикувано на 03.06.24 в 10:48

Планово без ток

Поради извършване на ремонтни дейности, временни прекъсвания на електрозахранването днес са възможни в: Разград О т 09:00 ч. до 17:00  в района на: гр. Лозница, ТП 9; ул. "Яне Сандански"; ул. "Гео Милев"; ул. "Елин Пелин"; ул. "Йордан Йовков"; ПС "Каменна чешма"; ПС ВИК Лозница; Хлебозавод Лозница. Временни смущения в..

публикувано на 03.06.24 в 07:26

Горещ понеделник

Днес ще преобладава слънчево време, по-късно през деня ще има временни увеличения на облачността и главно във вътрешността на района следобед както и в часовете преди полунощ се очаква краткотраен дъжд с гръмотевици.  Ще бъде почти тихо, следобед със слаб до умерен вятър от юг и югоизток.  Минимални температури между 15° и 20°, максимални от 30° до..

публикувано на 03.06.24 в 06:47

Седмична прогноза

В първия ден от новата седмица преди обяд ще преобладава слънчево време, но следобед ще има временни увеличения на облачността и на отделни места, главно в Лудогорието и по поречието на Дунав, ще превали краткотраен дъжд. Възможни са и гръмотевици.  Ще духа слаб до умерен вятър от южна четвърт. Минималните температури ще са между 15° и 20°, а..

публикувано на 02.06.24 в 16:10

Малки катерачи във Велики Преслав

Във Велики Преслав детските занимания, посветени на Деня на детето продължават и днес в градския парк. Там са изградени катерачна стена и въжен парк по инициатива на местното туристическо дружество „Патлейна”.  Десетки деца чакат ред за да пробват уменията си, а за останалите има фейс арт ателие и други забавления. Заниманията ще продължат, докато има..

публикувано на 02.06.24 в 15:32

Изящни танци показаха близо 750 деца

Международният фестивал „Танцуваща река“ се проведе за 17-ти път в зала „Европа“ на Доходното здание в Русе. Във форума се включиха близо 750 деца от 4 до 20-годишна възраст от България и Румъния.  Събитието се организира от Общинския младежки дом, Сдружение „Импулс“ и Община Русе. Фестивалът включва стиловете съвременни танци, джаз танц и..

публикувано на 02.06.24 в 15:12

Мълния прекъсна тролейбусната мрежа

Мълния прекъсна електрозахранването на част от тролейбусната мрежа в Русе. Това е станало късно снощи след гръмотевична буря. Засегната е контактната мрежа на тройлейбусния транспорт в района на кръстовището на бул. „Христо Ботев“ и бул. „Васил Левски“.  Екипи на "Общинския транспорт" и Общинското предприятие „Комунални дейности“ са реагирали..

публикувано на 02.06.24 в 14:11