Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вдигат изоставени коли в Разград

Снимка: Община Разград

Проблема с излезлите от употреба и изоставени на паркинги автомобили в Разград ще бъде решен, съобщиха от общинската администрация.

Това ще стане възможно след подписания договор на кмета Денчо Бояджиев с фирма за разкомплектоване на излезли от употреба автомобили.

Според подписания договор, фирмата ще транспортира за своя сметка изоставените автомобили до денонощно охраняема площадка, където всяка кола ще престоява 14 дни. Ако в този период собственикът прояви желание автомобилът да му бъде върнат, ще трябва да плати разходите за принудителното му транспортиране – 150 лв., както и по 4 лева за всеки ден престой.

Ако собственикът на колата не се появи, на 15-ия ден фирмата получава възможност да разкомплектова возилото.

Община Разград призовава собствениците на излезли от употреба автомобили сами да предприемат мерки за отстраняването им от паркоместата, от които имат нужда водачите от Разград и гостите на града, за да не се налага да ги вдигат.

По публикацията работи: Деница Колева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пиян тормози близките си

За сигнал за домашно насилие съобщават от разградската полиция. 40-годишен мъж, в явно нетрезво състояние, влязъл в дома на 69-годишната си майка в село Балкански, която се грижи за децата му. Предизвикал скандал и нанесъл удари с ръка по лицето на 17-годишната си дъщеря. Момичето е прегледано от екип на ЦСМП-Разград и оставено за домашно..

публикувано на 26.05.24 в 11:45

Мъж заплаши жена си с пушка

56-годишен мъж от Разград е задържан, след като отправил закани за убийство към съпругата си, съобщават от разградската полиция. Около 9.20 часа на 24 май, при възникнал семеен скандал, мъжът насочил въздушна пушка „Байкал“ към жената и я заплашил.  В хода на образуваното досъдебно производство  е извършен оглед на недвижим имот във вилна зона..

публикувано на 26.05.24 в 10:44

Повече от 1/4 милион за зелени проекти

Около 285 000 лева ще бъдат инвестирани в общини, кметства, училища и детски градини в Разградска област. Това съобщиха от Областната администрация в лудогорския град.  Проектите на общините и кметствата са за реновиране или създаване на нови паркови пространства, залесяване и засаждане на почистени площи, създаване и възстановяване на зони за..

публикувано на 26.05.24 в 10:37

Укрити осигурителни вноски

За случай на укрити осигурителни вноски в големи размери съобщават от Областната дирекция на МВР – Разград.  Установено е, че баща и син от Цар Калоян в качеството им на земеделски производители укрили вноските за здраве и за държавно обществено осигуряване на двама работници – 31-годишен от търновското село Върбовка и 38-годишен от Цар Калоян...

публикувано на 23.05.24 в 09:36

Отново дрогиран на пътя

41-годишен мъж е задържан за шофиране след употреба на дрога, съобщават от разградската полиция. Проверката е извършена в 12:30 часа на 22 май. Зад волана на лек автомобил „Фолксваген Поло“ бил водач на метаамфетамин.  При последвалото претърсване в дома на мъжа са иззети полиетиленов плик с тревиста маса и тегло 6,65 грама, реагираща на канабис,..

публикувано на 23.05.24 в 09:31

Ремонтират четири паметника

Областна комисия "Военни паметници" одобри исканията за ремонт на паметници в четири населени места. Това стана на заседание в Областната администрация в Разград, съобщават от местната администрация.  Присъстваха членове на комисията от общините Разград, Исперих, Завет, Кубрат и представител на Министерството на отбраната в комисията – главен..

публикувано на 23.05.24 в 09:06

Нови почетни граждани

Тържествена сесия на Общинския съвет в Исперих ще се проведе днес. Поводът е празникът на града – 24 май.  Ще бъдат гласувани предложенията за нови почетни граждани на Исперих. Номинирани за отличието са дългогодишният преподавател по български език и литература Мария Алкушева и бившият кмет на общината Адил Решидов. Докладната за удостояване на..

публикувано на 22.05.24 в 08:53