Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проекти за милиони

Разград
Снимка: Община Разград

Община Разград ще поеме краткосрочни дългове за реализацията на проекта за изграждането на компостиращата и сепарираща инсталации за отпадъци. Искането на общинската администрация за изтеглянето на кредите беше одобрено на януарското заседание на Общинския съвет. 

Зам.-кметът Полина Иванова обясни, че единият краткосрочен общински дълг ще е в размер над 3 755 000 лв., а другият - над 1 925 000 лв. Те са два по регламент на ФЛАГ, тъй като са с различни обезпечения, посочи Иванова.

Началникът на отдел „Опазване на околната среда“ в Община Разград  Недим Тахиров представи пред съветниците направеното досега по проекта и какво налага искането на този ресурс. Общата площ, върху която се предвижда разполагането на инсталациите,  е 14 500 кв. м, заяви Тахиров. 

 

По публикацията работи: Антоний Димов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пиян буйства пред полицаи

Задържан е 59-годишен мъж във видимо нетрезво състояние за агресивно поведение. Това съобщават от разградската полиция. Сигналът е получен на тел.112 около 22.30 часа на 26 май. На място в Самуил е изпратен полицейски патрул, който установил криминално проявен и осъждан 59-годишен мъж, който продължил да се държи арогантно и да не изпълнява..

публикувано на 27.05.24 в 11:16

Измама по Вайбър

49-годишна жена от Разград станала жертва на измама по интернет. Това съобщават от разградската полиция. На 26 май следобед непознат й се обадил по Вайбър да предостави IBAN на сметката си, за да й преведе 300 лв за обявени в OLX вещи.  Вместо да получи пари за продажба на телевизор и маса, от сметката на жената изчезнали близо 430 лв.  По..

публикувано на 27.05.24 в 10:55
Снимката е илюстративна

Ремонт на улични водопроводи

В Разград продължават изкопните работи за реконструкция на улични водопроводи и сградни отклонения в югозападната част на града. От днес (27 май) до 2 юни ще се работи по улиците „Енос”, „Дъбрава”, „Мадара”, „Ахелой”, „Абоба”, „Плиска” и „Кратово”. От община Разград се обръща към живеещите в тези райони с молба да оказват съдействие, като..

публикувано на 27.05.24 в 09:11

Пиян тормози близките си

За сигнал за домашно насилие съобщават от разградската полиция. 40-годишен мъж, в явно нетрезво състояние, влязъл в дома на 69-годишната си майка в село Балкански, която се грижи за децата му. Предизвикал скандал и нанесъл удари с ръка по лицето на 17-годишната си дъщеря. Момичето е прегледано от екип на ЦСМП-Разград и оставено за домашно..

публикувано на 26.05.24 в 11:45

Мъж заплаши жена си с пушка

56-годишен мъж от Разград е задържан, след като отправил закани за убийство към съпругата си, съобщават от разградската полиция. Около 9.20 часа на 24 май, при възникнал семеен скандал, мъжът насочил въздушна пушка „Байкал“ към жената и я заплашил.  В хода на образуваното досъдебно производство  е извършен оглед на недвижим имот във вилна зона..

публикувано на 26.05.24 в 10:44

285 000 лв. за зелени проекти

Около 285 000 лева ще бъдат инвестирани в общини, кметства, училища и детски градини в Разградска област. Това съобщиха от Областната администрация в лудогорския град.  Проектите на общините и кметствата са за реновиране или създаване на нови паркови пространства, залесяване и засаждане на почистени площи, създаване и възстановяване на зони за..

публикувано на 26.05.24 в 10:37

Укрити осигурителни вноски

За случай на укрити осигурителни вноски в големи размери съобщават от Областната дирекция на МВР – Разград.  Установено е, че баща и син от Цар Калоян в качеството им на земеделски производители укрили вноските за здраве и за държавно обществено осигуряване на двама работници – 31-годишен от търновското село Върбовка и 38-годишен от Цар Калоян...

публикувано на 23.05.24 в 09:36