Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първа среща на мисията

Снимка: Радио Шумен

Институтът по пътна безопасност стартира национална гражданска инициатива "Мисия безопасни пътища" и първата среща с граждани по темата е на 4 февруари в Шумен в залата на бул. "Ришки проход" 193 /сградата на Телепол/.

Основна цел е нов Закон за движение по пътищата. Инициативата настоява и за създаване на нова структура за управление на пътищата. Агенция "Пътна инфраструктура", държавната агенция "Безопасност на движението по пътищата" и Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" да станат една държавна структура.

Трябва да създадем и стандарти за управление на риска, заявяват инициаторите. Институтът за пътна безопасност е подготвил пътна карта, която ще представи на срещите си в цялата страна, ще събира подписи в подкрепа, за да се увери новото българско правителство, че трябва да я приеме.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нови четири случая на коклюш

4 случая на коклюш са регистрирани в шуменска област през изминалата седмица. Заболелите са от различни населени места – по един в областния център, във Върбица и в селата Ивански и Дибич. Това показва справка в сайта на Регионалната здравна инспекция. За първи случай на коклюш за тази година от РЗИ съобщиха на 26 април. Става дума за мъж на 35..

публикувано на 08.05.24 в 10:35

БТР с концерт в Шумен

Община Шумен кани всички на рок концерт с участието на група "Б.Т.Р." и шуменските групи "Forgot The Ten" и "LAMPA Inc". Събитието е са начален час 19:00 ч. пред сградата на Община Шумен. Концертът е част от богата програма на майските културни празници.

публикувано на 08.05.24 в 09:30

Планово без ток

Спирания на електрозахранването заради ремонти и профилактика ще има и днес (8 май) в Североизточна България. В Шуменско от 9 ч. до 17 ч. ток няма да има в част от село Загориче, от 9 ч. до 16,30 ч. – в местностите Боаза и Каменен кантон във Велики Преслав, както и в селата Живково и Велино, а от 9 ч. до 16 ч. – в село Драгоево. В..

публикувано на 08.05.24 в 06:52

Валежи следобед

14 градуса е измерената в 6 ч. тази сутрин температура в Шумен, атмосферното налягане е 988 хектопаскала, влажността на въздуха е 89%. В Разград и Силистра са отчетени 15 градуса, 17 градуса е в Русе. Предимно облачно ще е времето в Североизточна България днес. Главно следобед на много места ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици,..

публикувано на 08.05.24 в 06:15

192 кандидати за депутати от Шумен

Общо 20 партии и 11 коалиции са подали кандидатски листи за регистрация в Районната избирателна комисия (РИК) в Шумен за участие в изборите за Народно събрание (НС) на 9 юни. Само две от партиите, регистрирани в Централната избирателна комисия (ЦИК), не са подали листи в районната комисия в Шумен. Това са Партия „Републиканци за България“ и ПП..

публикувано на 07.05.24 в 18:32

Концерт в празничния 6 май

Денят на храбростта и празник на Българската армия – 6 май беше отбелязан с празничен фолклорен концерт на Ансамбъла за народни песни и танци „Шумен“. Събитието, организирано от община Шумен, събра шуменци и гостите на града на площад "Кристал". Веселието продължи с гергьовденско хоро за здраве, на което се хванаха много млади хора...

публикувано на 06.05.24 в 16:27

12 в листата на ГЕРБ- СДС Шумен

Пълна листа от 12 кандидати за народни представители регистрира „ГЕРБ-СДС“ от 30 МИР – Шумен за участие в предсрочните парламентарни избори на 9-ти юни. Това съобщиха от пресцентъра на коалицията в Шумен. „В този празничен ден, в който почитаме Свети Георги Победоносец, ние регистрираме листата ни с кандидати за народни представители, с пожеланието..

публикувано на 06.05.24 в 15:00