Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Загинал при трудова злополука

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Работник загина при трудова злополука в землището на разградското село Ушинци.

62-годишният служител на фирма, наета да достигне до тръбопровод на "Биовет", е бил затрупан от свлякла се земна маса при изкопни работи.

Загиналият е родом от село Мечка, община Иваново, област Русе.

За случая са уведомени Окръжна прокуратура - Разград и Инспекцията по труда. Образувано е следствено дело.

Продължават огледите на място с цел да изяснят обстоятелствата и причините, довели до трагичния инцидент.

По публикацията работи: Велмира Стефанова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Иззеха колата на пиян водач

Пиян водач без книжка засече при проверка полицията в Разград. „Мерцедес А170“ е спрян около 22:00 часа на 27 май на главен път. Установено било, че 48-годишният водач е неправоспособен и шофира след употреба на алкохол. Пробата му с дрегер отчела 2,32 промила.  Мъжът е задържан в РУ-Разград, а автомобилът е иззет. По случая е образувано бързо..

публикувано на 28.05.24 в 10:48

Момче с дрога

Ученик е засечен с дрога при полицейска проверка, извършена в района на учебно заведение в Кубрат. Това съобщават от разградската полиция. Около 11.30 часа на 27 май униформените проверили 15-годишно момче, у което открили електронна цигара – вейп, с кафеникава течност. При тестване веществото реагирало  положително на канабис.  За случая е уведомен..

публикувано на 28.05.24 в 10:41

Помощи от Европа

В края на седмицата изтича последният срок за получаване на хранителните пакети от Европейския фонд за храни в Разградско. За това напомнят от областната структура на Българския червен кръст.  Помощта се получава от пункта на улица „Бели Лом“ в Разград всеки делничен ден между 9:00 ч. и 13:00 ч.  Хранителните пакети съдържат 15 вида продукти, като..

публикувано на 28.05.24 в 09:02

Пиян буйства пред полицаи

Задържан е 59-годишен мъж във видимо нетрезво състояние за агресивно поведение. Това съобщават от разградската полиция. Сигналът е получен на тел.112 около 22.30 часа на 26 май. На място в Самуил е изпратен полицейски патрул, който установил криминално проявен и осъждан 59-годишен мъж, който продължил да се държи арогантно и да не изпълнява..

публикувано на 27.05.24 в 11:16

Измама по Вайбър

49-годишна жена от Разград станала жертва на измама по интернет. Това съобщават от разградската полиция. На 26 май следобед непознат й се обадил по Вайбър да предостави IBAN на сметката си, за да й преведе 300 лв за обявени в OLX вещи.  Вместо да получи пари за продажба на телевизор и маса, от сметката на жената изчезнали близо 430 лв.  По..

публикувано на 27.05.24 в 10:55
Снимката е илюстративна

Ремонт на улични водопроводи

В Разград продължават изкопните работи за реконструкция на улични водопроводи и сградни отклонения в югозападната част на града. От днес (27 май) до 2 юни ще се работи по улиците „Енос”, „Дъбрава”, „Мадара”, „Ахелой”, „Абоба”, „Плиска” и „Кратово”. От община Разград се обръща към живеещите в тези райони с молба да оказват съдействие, като..

публикувано на 27.05.24 в 09:11

Пиян тормози близките си

За сигнал за домашно насилие съобщават от разградската полиция. 40-годишен мъж, в явно нетрезво състояние, влязъл в дома на 69-годишната си майка в село Балкански, която се грижи за децата му. Предизвикал скандал и нанесъл удари с ръка по лицето на 17-годишната си дъщеря. Момичето е прегледано от екип на ЦСМП-Разград и оставено за домашно..

публикувано на 26.05.24 в 11:45