Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Бисерна" е отворена за посещения

Пещерата "Бисерна" край Шумен
Снимка: ДПП Шуменско плато

Пещерата „Бисерна“ ще бъде отворена за туристи от днес, 10 април. Влизането в нея ще става при предварително записване в дирекцията на Природния парк „Шуменско плато“. Работното време е от сряда до неделя включително.

Маршрутът в пещерата е дълъг около 800 метра в едната посока. До „Бисерна“ се стига пеша, тъй като горския път не е подходящ за автомобили. Превозните средства могат да бъдат паркирани на асфалтовия път преди завоя за вилата на Община Шумен. Пешеходните маршрути са два - от парк „Кьошкове“ – „Урок по горската пътека“ и от разклона за Крепостта „Стария град“ по пътя за вилата на община Шумен. Табели са поставени  по всички маршрути.


По публикацията работи: Антоний Петров

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Няма да вдигат данъците

Не се предвижда промяна в размера на местните данъци и такси в община Шумен през следващите 3 години. Това е записано в бюджетна прогноза на общинска администрация за периода 2025-2028 г. Документът ще бъде на вниманието на Общинския съвет на на 26 септември. Очаква се слабо да нараснат приходите от данъците върху недвижимите имоти, върху..

публикувано на 20.09.24 в 14:02
Община Шумен

Безплатни автобуси за фестивала

Безплатен транспорт за зрителите на Международния исторически фестивал „Доблест и слава“ осигурява Община Шумен на 28 септември (събота), когато през целия ден край Стария град жители и гости на града ще могат да наблюдават демонстрации, спектакли и възстановка на историческата битка за Шуменската крепост. В съботния ден автобусите ще тръгват от..

публикувано на 20.09.24 в 13:37

Автофест под въпрос

Притеснения около организирането на автофест през октомври в Шумен изразиха всички участници в комисията по младежки дейности и спорт към Общинския съвет.  Събитието е обявено в сайта на Автомобилен спортен клуб „Шумен аутоспорт“. Трасето трябва да е с дължина от 3350 метра в природния парк "Шуменско плато". Това събитие не е част от Държавния спортен..

публикувано на 20.09.24 в 12:41

Празник на пътната безопасност

Първокласници от НУ "Илия Р. Блъсков" в Шумен и деца от подготвителната група в училището се включиха в инициативата на Областната дирекция на МВР – Шумен, насочена към превенция на най-малките участници в движението. С помощта на полицейските инспектори Милен Минев, Тунай Йонуз и Йордан Жеков научиха важни правила за движение и игри. Листовки..

публикувано на 20.09.24 в 11:38

Задигнаха стоки за 9000 лв.

Задържаха извършителите на кражба от хранителен магазин в Шумен, съобщават от полицията. Двама мъже от Карнобат – на 30 и на 26 години – задигнали хранителни продукти за 9000 лв. от търговски обект на шуменската улица „Ген. Скобелев“.  Между 7 и 13 септември двамата многократно влизали в магазина, за да „се снабдят“ с продукти, са установили..

публикувано на 20.09.24 в 11:06

Заедно под сферата

Шести рожден ден ще отбележи Младежката сфера в Шумен на 23 септември. По този повод е организирано събитие „Заедно под сферата“.  Програмата ще започне в 16:00 часа с младежко изложение. В него организациите ще представят на младите хора възможностите, които предлагат за включване в местните инициативи. За повече информация са подготвени..

публикувано на 20.09.24 в 09:39

Приемат заявления до 15 октомври

Близо 3770 семейства от Шуменска област с 4060 осмокласници или ученици от първи до четвърти клас вече са получили целева помощ за покриване на част от разходите в началото на учебната година. Това съобщават от Регионалната дирекция „Социално подпомагане“ в Шумен. Социалната помощ се отпуска на семействата без значение от доходите на родителите,..

публикувано на 20.09.24 в 08:29