Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кулинарна фиеста в Драгоево

5
Снимка: Радио Шумен

Село Драгоево е център на кулинарията с десетки гости и участници в изложбата на торти, пасти и разнообразни десерти, направени от плодове и зеленчуци в цветни багри от целия спектър.

Майсторите на най- оригинални кулинарни изкушения ще получат награди от Ути Бъчваров, който е председател на журито и даде много висока оценка на творенията от захар, мляко и яйца с привкус на портокали, киви, спанак, цвекло, моркови и царевица.

Представители на читалища и фолклорни групи от селата Осмар, Васил Друмево, Белокопитово, Ивански, Радко Димитриево и Драгоево, като домакини, са най-многобройните участници в конкурсната програма.

Петият фолклорен фестивал „Драгоево пее и танцува” продължава в центъра на селото с народни изпълнения и атрактивна кухня на открито, в която пред очите на десетки зрители Ути ще приготви за тях драгоевска гозба и свински пържоли.

По публикацията работи: Ивелина Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Помощ за 600 жертви на насилие

Повече от 600 деца и родители, жертви на насилие, са получили подкрепа от "Зона ЗаКрила" в Шумен от началото на разкриването на услугата в града. Това стана ясно по време на кръгла маса на тема „Зона ЗаКрила – високоспециализирана услуга на областно ниво в съответствие с новото законодателство“, която се провежда днес в Шумен.  Участниците в..

публикувано на 15.05.24 в 14:16

Възраждат шуменския футбол

Създаването на работна група със специалисти от всички клубове и изработване на визия за развитието на футбола с хоризонт 5, 10 и 20 години - около тази идея се обединиха на среща при кмета на община Шумен ръководители на футболни клубове.  По думите на проф. Христо Христов, целта на срещата е да започне прозрачен диалог за стратегическото развитие на..

публикувано на 15.05.24 в 13:22

70 творби в изложба

Годишната студентска изложба на специалността „Педагогика на обучението по изобразително изкуство“ в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ бе открита днес. В пространството на галерия „Университетска“ са представени над 70 творби на 44 студенти - бакалаври и магистри от всички курсове на специалността.  На церемонията бяха..

публикувано на 15.05.24 в 13:02

50 години горчиво

6 семейни двойки с 50-годишен брачен съюз подновиха брачните си клетви на церемония, организирана от община Търговище пред Художествена галерия "Никола Маринов". Свидетели на ритуала бяха кметът д-р Дарин Димитров и секретарят на общината Христалина Халачева. Двойките, които празнуваха своята златна..

публикувано на 15.05.24 в 12:43

Кръщават щъркели в Мараш

Семейство щъркели ще бъдат кръстени в с. Мараш. Те пристигат в гнездото си на ул. „Христо Ботев“ в селото всяка пролет вече десетина години, издадоха инициаторите на събитието.  Хората им се радват, защото ги смятат за талисман на доброто и красивото. Импровизираното кръщене е планирано за утре - 16 май, от 14:00 часа.

публикувано на 15.05.24 в 11:49

Полицейски шеф на среща

Началникът на полицейското управление в Нови пазар гл. инсп Веселин Райнов се срещна с жителите на село Мировци.  Проведена е беседа за превенция на телефонните измами, местните жители са запознати с последните сценарии, ползвани от измамниците. Всички са получили информационни листовки с описани стъпки за действия при получаване на обаждания..

публикувано на 15.05.24 в 11:28

Деца върнаха загубен портфейл

Петокласниците Пресиян Колев и Станимир Ламбев от СУ „Н. Й. Вапцаров“ в Силистра получиха днес благодарствени адреси от полицията за достойна постъпка. Началникът на Районното управление главен инспектор Траян Петров лично посети училището, за да поздрави и похвали децата за проявеното благородство. Вчера в градинка в района на учебното..

публикувано на 15.05.24 в 11:19