Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВиК с план за оздравяване

ВиК – Шумен набеляза мерки за оздравяване на дружеството. „Направихме анализ и имаме план за неотложни и средносрочни действия, които да ни дадат възможност да се стабилизираме“, каза Иван Пушкаров, управител на ВиК - Шумен.

През април са започнали проверки по отделните районни на Шуменска област, целта е повишаване на фактурираните количества на услугите и контрол по техническото състояние на водомерите.

От дружеството отчитат, че събираемостта на задълженията трябва да е по-сериозна, за да се изчистят натрупаните във времето неплатени сметки от страна на абонатите.

Към 1 март тази година несъбраните вземания на ВиК - Шумен, включително и съдебните, са били 3 077 657 лв. С дата 15 май сума е намалена до 1 669 322 лв.

Следи се и за нерегламентираното ползване на вода. При обходи са били открити две незаконни присъединявания в район Нови пазар и в каспичанското село Марково.

Оздравителни мерки ще има и за техническата, ремонтната и търговската дейност на дружеството.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Слънчева неделя

Днес ще преобладава слънчево време, само над крайните южни части на района ще има ниска облачност.  Ще духа умерен североизточен вятър, който по-късно следобед ще отслабне и ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще са между 22 и 27 градуса, за Шумен около 24-25. Вълнението на морето е 3 бала, по южното Черноморие 3-4 бала,..

публикувано на 26.05.24 в 07:26

АСКЕЕР 2024 за Елена Нацариду

Награда АСКЕЕР за 2024 година спечели Елена Нацариду за костюмографията на спектакъла „Крали Марко – последната балканска легенда“ от Владимир Левчев и режисьор Анастасия Събева. Продукцията на ДТ „Сава Огнянов“ Русе бе отличена снощи при връчването на театралните награди в Театъра на българската армия. Елена Нацариду сподели, че наградата е..

публикувано на 25.05.24 в 13:16

Велики Преслав и 155 години БАН

Средновековната столица Велики Преслав, нейното място и значение, заедно с филм за Симеоновия Златен век бяха представени в София пред учени от 10 европейски държави, участници в отбелязването на 155 години Българска академия на науките. Честването стана в навечерието на 24 май, когато се откри заседанието на генералната асамблея на Европейски културен..

публикувано на 25.05.24 в 10:15

Слънчева събота

Днес ще преобладава слънчево време. Следобед на изолирани места във вътрешността на района не е изключено да се развие купеста облачност и да превали слаб краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. В Русе и Силистра очакваните минимални температури ще са около15 °, в Разград 14, за Шумен – около 12°...

публикувано на 25.05.24 в 07:49

Шествие на буквите в Ценово

С шествие на буквите отбелязаха 24 май в Ценово. Химнът на светите братя Кирил и Методий „Върви, народе възродени“ даде тон на празничното настроение. В празничната програма се включиха и децата от ДГ „Баба Тонка“. Те изпълниха танц, посветен на приятелството. Момичетата и момчетата развяваха знамена с лика на славянските първоучители и българския..

публикувано на 24.05.24 в 15:40

Гала концерт в Двора на кирилицата

Гала концерт на лауреатите на 5-тия Международен младежки фестивал „Славянски звън“ се проведе в Двора на кирилицата в Плиска. Сред гостите бяха  Областният управител на Област Шумен проф. Добромир Добрев и на Варна проф. Андрияна Андреева.  Проф. Добромир Добрев връчи поздравителен адрес на организатора на проявата Искра Иванова, председател на..

публикувано на 24.05.24 в 15:27

Награди "Златен век"

Директорът на националната библиотека доц. Красимира Александрова е сред лауреатите, които бяха отличени в Министерството на културата с награди "Златен век".  В своя повече от 25 годишен стаж доц. Александрова е била главен библиотекар в библиотеката на Шуменския университет, както и директор на Шуменската регионалната библиотека „Стилиян..

публикувано на 24.05.24 в 13:43