Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разследват ремонт на джамия

Снимка: Радио Шумен

Образувано е досъдебно производство във връзка с възлагането и изпълнението на консервацията и реставрацията на джамията „Ибрахим паша“ в Разград. Това се казва в получен отговор от директора на Агенцията за държавна финансова инспекция Стефан Белчев на зададен въпрос от народния представител Антоанета Цонева.

Радио Шумен припомня, че по време на организираната приемна с граждани в Разград, пред репортер на БТА Антоанета Цонева заяви, че определя случая като порочен пример. По думите й, въпреки големия обществен интерес, докладът продължава да не бъде публично достъпен, за да има пълна прозрачност на похарчените публични средства.

Окръжният прокурор на Разград потвърди, че е образувано досъдебно производство за ремонта на храма, който започна през октомври 2020 година.

По публикацията работи: Антоний Димов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Майка и дъщеря пострадаха при катастрофа

15-годишно момиче и майка му са пострадали при катастрофа в Цар Калоян в петък, информират от Областната дирекция на МВР – Разград.  43-годишен роден в Истанбул водач на „Ситроен“, пътуващ в посока Русе, отвлякъл вниманието си, колата навлязла в лентата за насрещно движение и блъснала странично „Форд Транзит“, шофиран от 51-годишен мъж от..

публикувано на 16.06.24 в 08:54

Фестивал на доброто

Служители и потребители на 40 социални услуги от страната ще участват в първото издание на фестивала „Пътеводител на доброто“. Форумът ще се проведе днес в Градския парк на Разград.  Предвидени са три панела. В 9,30 ч. е представянето на ефективни модели в социалната работа, допринесли за развитието на услугата, подобряването на живота на..

публикувано на 16.06.24 в 08:33

Влак удари джип

Влакът Варна - Русе удари джип, излизащ от селски път в района между Мортагоново и Ясеновец. Инцидентът е станал около 12:30 ч. днес, съобщават от Областната дирекция на МВР в Разград. Автомобилът "Хонда CRV" е смачкан, но пострадали хора няма.  32-годишният водач от Ясеновец успял да излезе, преди влакът да връхлети. ЖП прелезът е охраняем със..

публикувано на 15.06.24 в 14:27

Над 1000 участници на "Сцена под липите"

10-ото издание на Националния фолклорен фестивал „Сцена под липите” ще се проведе днес и утре в местността „Липник“, съобщават от община Русе. Очаква се да се включат близо 1000 участници и 100 състава от България и Румъния.  Фестивалът ще започне от 10:00 ч. днес. Гостите могат да разгледат и закупят продукти от „Алеята на здравето и на..

публикувано на 15.06.24 в 10:35

Ученици на годината

Фондация „От мечта до реалност“ в Разград връчи първите си годишни награди „Ученик на годината”. Носителите на отличието бяха обявени от председателя на организацията Айтен Кязимова.  Призове получават Йоана Костадинова, ученичка в шести клас в Основно училище "Никола Икономов", Мелтем Ахмед от седми клас в Основно училище „Никола Йонков Вапцаров” и..

публикувано на 13.06.24 в 08:53

Разследват отвличане на мъж

42-годишен мъж е обвинен и задържан за срок до 72 часа заради отвличане на мъж от разградското село Топчии. Наблюдаващият случая прокурор от Окръжната прокуратура в Разград ще внесе искане за постоянното му задържане под стража. Сигнал за деянието е подаден от жертвата на 10 юни. Според събраните доказателства по образуваното досъдебно..

публикувано на 12.06.24 в 08:32

Нови автомобили за полицията

Два чисто нови автомобила получи Областната дирекция на МВР-Разград. Те ще се използват за патрулно-постова дейност и работа на Пътна полиция.  Колите разполагат с оборудването, необходимо за работата на полицейските служители.  Предстои да пристигнат още седем автомобила, като два от тях ще бъдат използвани от РУ-Кубрат и РУ-Исперих.  Целта е..

публикувано на 11.06.24 в 14:19