Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова кола за социалната кухня

Снимка: Община Върбица

Нов автомобил "Рено" получи общинското БКС във Върбица, съобщи кметът Мердин Байрям.
Колата ще бъде използвана за нуждите на общинската социална кухня, която приготвя топъл обяд за близо 1400 социално слаби, болни, възрастни и хора в неравностойно положение.
Автомобилът е по специален проект, за което бе подписан договор с Фонд „Социална закрила” към Министерството на труда и социалната политика.
Общата стойност на проекта е 36 000лева.
По публикацията работи: Велмира Стефанова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Вода в жегата

Безплатна минерална вода на гражданите в летните жеги ще раздават от утре, 12 юни, служители на дирекция „Социална политика и здравеопазване“ в община Шумен.  Инициативата е заради високите температури, както и предупреждението за прием на повече течности през лятото.  Два ще бъдат пунктовете, на които ще се раздава водата. Първият е пред..

публикувано на 11.06.24 в 14:39

Автомобил удари моторист

Катастрофа между лек автомобил и мотоциклет затруднява движението на кръстовището на бул. "Ришки проход" и ул. "Съединение" в Шумен, съобщи репортер на Радио Шумен. По първоначална информация причината за инцидента е отнето предимство. Мотористът е откаран в шуменската болница за преглед. Там е установено счупване на лявото му рамо. Пострадалият..

публикувано на 11.06.24 в 12:48

Нулев интерес към ваксините

Изключително слаб интерес към поставянето на ваксини срещу коклюш проявяват бременните от Шумен, съобщиха за Радио Шумен от Регионалната здравна инспекция (РЗИ).  През миналата седмица в кабинета на РЗИ не е влязла нито една бъдеща майка. Ваксината е безплатна и препоръчителна.  Бременните трябва да носят актуален документ, който удостоверява,..

публикувано на 11.06.24 в 11:39

67 хиляди работещи в Шуменско

Броят на работещите хора в област Шумен през първото тримесечие на годината е 66 900 души. От тях 38 600 са мъже, а 28 300 са жени, съобщават от Териториалното статистическо бюро - Североизток.  Област Шумен заема 14-то място сред всички 28 области в страната по брой на заетите.  Най-много са работещите в областите София (столица), Пловдив..

публикувано на 11.06.24 в 11:26

Кражба от кафемашина

Около 22:00 часа снощи в дежурната част на полицейското управление в Шумен бил приет сигнал, че неизвестен прави опит да разбие вендинг автомат за кафе.  Към ул.“ Алеко Константинов“ бил насочен полицейски екип. На място е установен 37-годишен мъж от Варна. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен.  За извършено..

публикувано на 11.06.24 в 11:09
Снимката е илюстративна.

Човек на релсите

Човек е бил ударен на жп гарата в Шумен. Информацията не е потвърдена от БДЖ. Но на сайта на компанията е качена информация, че бързият влак Варна – София, който е отпътувал от морската столица в 13.55 часа, вече няколко часа престоява на жп гарата в Шумен.  Единствената информация, която е качена, е за инцидент на железния път

публикувано на 10.06.24 в 16:49
Христо Иванов

Христо Иванов подава оставка

Лидерът на "Да, България" Христо Иванов подава оставка като председател на "Да, България" и тя е приета от изпълнителния съвет на партията. Това обяви самият той след заседание на изпълнителния съвет на партията, която е член на коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България". "Считаме, че този резултат за партиите от нашата коалиция..

публикувано на 10.06.24 в 15:44