Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Осъдиха кмет за конфликт на интереси

Ешреф Реджеб
Снимка: Радио Шумен

Кметът на община Никола Козлево Ешреф Реджеб ще трябва да напусне поста си заради конфликт на интереси.

Днес Върховният административен съд потвърди решение на Административния съд – Шумен отпреди една година, че кметът е разходвал средства от местния бюджет в полза на „Футболен клуб – Община Никола Козлево“, в чийто Управителен съвет е синът на Реджеб. С общински пари са плащани и суми за покупки на хранителни продукти, препарати и консумативи от търговски обект, в който съдружници са двамата синове на Ешреф Реджеб.

Решението на Върховния административен съд е окончателно и не подлежи на обжалване. Реджеб беше уличен в конфликт на интереси през 2021 година от Антикорупционната комисия.

До дни се очаква заседание на Общинската избирателна комисия в Никола Козлево, която да се произнесе и да предложи на Общинския съвет да проведе избор на временно изпълняващ длъжността кмет на общината. Това обясни за Радио Шумен заместник-председателят на ОИК Стефан Стефанов. 



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Обявиха война на кафе автоматите

Вендинг машините по центъра на Шумен убиват заведенията по ларгото. Това каза на заседание на икономическата комисия към Общинския съвет Румен Славчев - собственик на кафене по бул. "Славянски". Той поиска от кмета и общинските съветници да ограничат възможността за поставяне на автомати в близост до барчетата или да принудят собствениците на машините да..

публикувано на 20.06.24 в 15:22

Вода в горещините

Кампания за раздаване на безплатна минерална вода в най-горещите часове на деня организира община Шумен. Пунктовете са два – срещу сградата на Драматично-кукления театър „Васил Друмев“ и срещу сградата на областната администрация на площад „Кристал“. Акцията ще продължи и утре. Безплатна минерална вода раздават днес и в Кубрат. Кампанията е на..

публикувано на 20.06.24 в 13:18

Да пазим децата на пътя

В ход е традиционната акция на полицията „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя“. Това съобщават от полицията в Шумен.  Инициативата ще продължи до края на август. До края на юни и през следващите два месеца ще бъдат проведени специализирани полицейски операции. Те ще са насочени към контрол при неправилно движение на пешеходци,..

публикувано на 20.06.24 в 12:45

В Студеница избират кмет

Шуменската полиция ще осигури охраната на изборната секция в село Студеница, където на 23 юни ще се проведат избори за кмет на населеното място.  В селото ще бъдат ситуирани мобилни групи, които ще извършват обходи от петък до края на изборите. Охраната на изборните книжа и машината за гласуване ще бъде поета от полицейски служители на областната..

публикувано на 20.06.24 в 12:25

Всеки десети в Шуменско е беден

11% от жителите в Шуменска област са с доходи под линията на бедност, която за региона е близо 556 лева. Това показват данните на статистиката за 2023 г.  За една година прагът на бедност в Шуменско се е повишил със 111 лева, а относителният дял на бедните хора е намалял с 2%.  В тежки материални лишения живее всеки десети жител на областта...

публикувано на 20.06.24 в 11:21

Пожар изпепели кола

Автомобил е унищожен при пожар вчера, съобщават от шуменската полиция. Сигналът за пожар в лек автомобил "Шкода" на разклона за кв. "Макак" е приет около 13:00 часа вчера. На място бил пратен екип на РСПБЗН - Шумен.  Огнеборците заварили автомобила, обхванат в пламъци. Предполагаема причина за възникване на пожара е техническа неизправност в..

публикувано на 20.06.24 в 11:14

Кокаин в джоба

19-годишна шуменка е задържана за притежание на наркотични вещества. Това съобщават от шуменската полиция.  Проверката била извършена от криминалисти на РУ- Шумен в сутрешните часове вчера. Иззето е пликче с около грам бяло кристалообразно вещество, което по нейни думи е кокаин или кристали. Предстои да бъде изследвано лабораторно.  19-годишната е..

публикувано на 20.06.24 в 11:08