Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдията с подкуп остава в ареста

В ареста остава съдията от Търговище Мирослав Митев, който беше задържан с подкуп. Това реши Софийският градски съд.

Магистратът беше заловен във вторник вечерта с белязани 5000 лева, получени от подсъдим за хулиганство, на когото обещал по-леко наказание. 

Още 5000 лева съдия Мирослав Митев е взел от същия човек през април, стана ясно в съдебната зала.

Обвиняемият поиска по-лека мярка за неотклонение, като увери, че няма да извърши престъпление или да осуети разследването.

Искането му не беше уважено, тъй като според съда има опасност на свобода Митев да окаже натиск на свидетели.

Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Апелативния съд.


По публикацията работи: Десислава Спирдонова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Болница на търг

Хирургическият блок в Търговище ще бъде продаден на търг.  Това каза за Радио Шумен кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров.  Извършена е оценка на земята, която е около 14 декара и заедно със сградата първоначалната оценка е 5 млн. лева.  „Искаме да  продадем сградата на Хирургичния блок, заедно със земята под нея, и която я купи да я..

публикувано на 08.05.24 в 14:59

Неучебен ден за празника

Официалният празник на Търговище, 14 май, ще бъде неучебен ден за учениците в общината.  Това е записано в заповед на кмета д-р Дарин Димитров.  Отпадането на учебните занятия се отнася за всички училища – както за общинските, така и за държавните.  Заповедта е публикувана в сайта на местната администрация.

публикувано на 08.05.24 в 11:42

Постоянен арест и за брата на кмета на Омуртаг

Варненският апелативен съд отмени домашния арест за Джафер Ешрефов – брат на кмета на Омуртаг, и постанови „задържане под стража“. Определението е окончателно. Първоначалната мярка беше взета от Окръжен съд – Търговище. От защитата поискаха по-лека мярка, тъй като клиентът им е с влошено здраве след операция, но магистратите не приеха доводите...

публикувано на 03.05.24 в 08:20

Син наби майка си

Сигнал за домашно насилие е получен вчера следобед в Районното управление в Попово. Това съобщават от Областната дирекция на МВР – Търговище. Установено е, че 29-годишен мъж от града причинил лека телесна повреда на майка си, след като нанесъл на жената удари в областта на тялото и на главата. Насилникът е задържан за срок но 24 часа. По случая е..

публикувано на 02.05.24 в 11:27

Пострадал след изтичане на газ

47-годишен мъж е получил изгаряния при неправилно боравене с газова електрическа бутилка и изтичане на газ. Случаят е от ранните часове на 1 май в къща в поповското село Дриново, информират от Областната дирекция на МВР – Търговище. Пострадалият е с опасност за живота. Настанен е за лечение в Клиниката по изгаряния във Варна. Причините за..

публикувано на 02.05.24 в 10:59

По-малко катастрофи

Освежават пешеходните пътеки в Търговище и се опреснява хоризонталната маркировка. Това стана ясно на заседание на Областната комисия по безопасност на движението. Дейностите се извършват в зависимост от метеорологичните условия.  От община Омуртаг заявиха, че са изпълнили решения от предишни заседания и са подменили пътните знаци в района на..

публикувано на 29.04.24 в 15:53
Община Търговище

Търсят управител на "Общински пазари"

Конкурс за управител на „Общински пазари“ обявява община Търговище. Дейността на дружеството е свързана с ползването и поддръжката на общински пазари, тържища, търговски обекти и други. Кандидатите за позицията трябва да имат висше образование, както и поне 5 години професионален опит. Конкурсът ще се проведе в три етапа: допускане по..

публикувано на 29.04.24 в 11:40