Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Милиони за младежка заетост

Снимка: архив

Работодатели, които наемат на постоянен трудов договор, стажували младежи до 29-годишна възраст, ще получават средствата за осигуровки за първите шест месеца. Проектът за подпомагане на младежката заетост ще се реализира със 188 милиона лева по програмата „Развитие на човешките ресурси“ 2021 – 2027 година, съобщиха от социалното министерство. 

Безсрочният трудов договор трябва да е за длъжност, която съответства на квалификацията на стажанта за същото или по-добро възнаграждение. Очаква се в стаж, обучение по време на работа или в субсидирана заетост да бъдат обхванати най-малко 15 200 души, включително продължително безработни младежи. За първия месец от включването им по проекта ще им бъдат осигурени средства за обществен транспорт от и до работното място. Договорът по мярката се очаква да бъде подписан до дни.


По публикацията работи: Ивелина Иванова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Орлето Илия отново на път

Времето се постопли и орлето Илия отново тръгна на път. Преди два дни малката птичка прелетя над Израел, а днес обикаля над Ливан, като явно си дава малка почивка в търсене на храна. Орнитолозите от БДЗП продължават да следят с интерес миграцията на Илия, защото единствено този малък креслив орел през миналата година не се върна в България, а цяло..

публикувано на 30.04.24 в 11:08

Дигитализират архивите на Община Русе

Дигитализирани са близо 30 000 снимки, книги, документи и други артефакти, съхранявани в архивите на Община Русе и на партниращите културни институти. Това стана по проект за опазване и популяризиране на културното наследство. Целта е съдържанието да стане достъпно за широката общественост, като по този начин се засили интересът към него.  По..

публикувано на 30.04.24 в 11:02

Краен срок за прием в детските градини

Днес е последният срок за кандидатстване за прием в детските градини в Търговище за следващата учебна година. Това напомнят от администрацията. Заявление за участие в класирането се подава от родителите на място в избраната детска градина или на електронната поща на съответното заведение.  Обявените свободни места за прием са 358, разпределени в 13..

публикувано на 30.04.24 в 10:48

Ученик без книжка катастрофира

18-годишен шофьор без книжка от град Върбица се блъсна с лек автомобил "Фолксваген Голф" в електрически стълб.  Произшествието станало около 04:30 часа призори в понеделник на ул.“ Милан Борисов“ в града, съобщават от ОДМВР Шумен.  Тийнейджърът при движение с несъобразена скорост загубил контрол над управлението на автомобила и се забил в стълб на..

публикувано на 30.04.24 в 10:17

Над 1000 пътни нарушители за седмица

Общо 1 025 са засечените нарушения на Закона за движение по пътищата, установени в област Разград само за седмица. Екипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 832 фиша и 92 акта. Два от тях са издадени на водачи без шофьорски книжки.  За седмица е санкциониран само един пешеходец. Установени са и петима шофьори, седнали зад волана..

публикувано на 30.04.24 в 09:54

Полицията подпомага трафика по празниците

Съвместни екипи на „Пътна полиция“ от Силистра и Кълъраш ще подпомагат и регулират трафика по време на Великденските празници и Деня на труда. Мярката се въвежда заради очакваното засилване на движението на румънски автомобили към българските курорти и транзитно преминаващите към Гърция.  На работни срещи е определено като необходимо съвместната..

публикувано на 30.04.24 в 09:18

Ясен е съставът на СИК Търговище

Партиите и коалициите в Търговище се споразумяха за състава на секционните избирателни комисии в изборите за членове на Европейския парламент и за народни представители. Това стана по време на консултациите при кмета д-р Дарин Димитров.  844 ще са членовете на 105-те секционни комисии в общината в предстоящия на 9 юни вот. Най-много места в тях..

публикувано на 30.04.24 в 09:01