Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В тежко състояние е второто дете

Снимка: БТА

Тежко остава състоянието на детето, което беше ударено от мълния вчера в Русе, съобщава Българската национална телевизия. То оцеля, след като мълнията удря две деца по време на тренировка. Едното от тях по-късно почина в болница.

„Изследванията на оцелялото момченце показват множество вътрешни увреждания. Овладени са основните жизнени функции, но състоянието му е изключително критично, с опасност за живота“. Това заяви д-р Бланш Ангелова от болница "Медика". При необходимост 11-годишното момче ще бъде транспортирано за лечение в "Пирогов".

Кметът на Русе Пенчо Милков разпореди да бъде направена проверка, която да установи дали спортното съоръжение е технически защитено от такива бедствия.

"Стадионът е на концесия от 2018 година. Изградените съоръжения са нови, приемани са от държавна комисия, а не от общинска", поясни Милков.

Концесионерът на спортния комплекс "Дунав" Симеон Симеонов заяви, че на съоръжението са изградени два гръмоотвода, осветлението е защитено от мълнии и няма обяснение как се е стигнало до трагичния инцидент.


По публикацията работи: Айше Лятиф


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Черен дим стресна Русе

Черен дим в района на Топлофикация - Русе стресна жителите на града днес, информира БНТ. Пожар е станал на фирмена площадка за съхранение на химикали, която не е на територията на топлопреносното дружество. Предполага се, че огънят е тръгнал по време на преливане на разредител от един пластмасов ББ куб в друг. На място са изпратени екипи на Спешна..

публикувано на 14.05.24 в 11:52

Пръскат срещу комари

Обработка срещу комари ще има в Русенско. Тази вечер след 19:30 ч. ще е пръскането в Сливо поле, а утре вечер – в Бабово и Бръшлен.  Третиране в Ряхово вече е направено, нова обработка се планира и за 22 май.  Институциите работят над възможностите за синхронизирани пръскания в България и Румъния. В северната ни съседка наземното третиране срещу..

публикувано на 14.05.24 в 09:18

Бъдещето на общественото здраве

Европейската седмица на общественото здраве започва от днес. Инициативата има за цел да повиши осъзнаването и да разшири съществуващите идеи по отношение на пет специфични общественоздравни теми в съответствие с водещите Европейски организации. Да способства за изграждане на доверие и иновативни подходи за сътрудничество между всички..

публикувано на 13.05.24 в 13:16
Ремонти на Дунав мост, юни 2022 г.

Ремонт на Дунав мост

От днес до края на месец май се променя организацията на движение в участък от Дунав мост при Русе за авариен ремонт на фуга на съоръжението, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“. За извършването му ще бъде ограничено преминаването в 20-метров участък в лентата в посока Гюргево.  Движението ще бъде пропускано поетапно в двете посоки в..

публикувано на 13.05.24 в 11:21

Водоемите – под наблюдение

Постоянно следене нивото на водоемите в региона разпореди областният управител на Русенска област Драгомир Драганов. Мярката е превантивна и е продиктувана от проливните валежи през последните денонощия в страната, както и заради пролетното пълноводие. Целта е да се предприемат максимално адекватни и навременни мерки при евентуално повишаване..

публикувано на 10.05.24 в 16:24

Изложба „Моите будители“

Изложба „Моите будители“ откриха днес в Русенския университет.  Експозицията показва българските олимпийци по природни науки и техните ръководители. Целта е да се популяризират най-добрите български ученици, които печелят медали за страната ни от най-престижните международни олимпиади по математика, физика, химия, биология, лингвистика,..

публикувано на 10.05.24 в 13:47

Одата на радостта на кръгъл час

Химнът на Европейския съюз – „Одата на радостта“, звучи от Градския часовник в Русе по случай 9 май - Денят на Европа.  Гонгът на часовника ще се чува на всеки кръгъл час през днешния ден с музиката на химна, за чието създаване преди 200 години Лудвиг ван Бетовен използва стиховете на големия германски поет Фридрих Шилер. Инициативата е по идея на..

публикувано на 09.05.24 в 11:13