Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спецоперация в Шуменско

Снимка: ОДМВР Шумен

Специализирана полицейска операция се провежда в област Шумен от ранните сутрешни часове днес, съобщават от полицията.

Тя е за противодействие на битовата престъпност, опазване на обществения ред и осигуряване на полицейско присъствие.

В акцията участват служители на Областната дирекция на МВР в Шумен и районните управления в областта.

Обект на проверките са различни направления - криминална, икономическа престъпност, както и спазването на Закона за движение по пътищата.

По публикацията работи: Велмира Стефанова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Извънгабаритен товар през Шуменско

Пътна полиция ще поеме извънгабаритен товар от Бургаска област днес около 13:00 ч, съобщават от полицията в Шумен. Ще се движи по път II-72, като ще премине през Нови пазар и ще пътува за Варна. Широк е 3.30 м и е висок 5.30 м.  Няма да се затваря изцяло движението. От полицията апелират към водачите да шофират внимателно и да спазват..

публикувано на 28.05.24 в 11:07

Дрогиран на пейка в несвяст

Дрогиран млад мъж беше намерен в безпомощно състояние вчера рано сутринта на пейка на ул. "Добруджа" в Шумен. Това съобщават от полицията. Сигналът бил получен около 06:40 часа в РУ Шумен. На място били изпратени полицейски и медицински екипи. Станало ясно, че животът му не е застрашен. Установена е самоличността му, става дума за 25-годишен от град..

публикувано на 28.05.24 в 11:01
Народно читалище

Викторина за Войников

Петокласници ще покажат знанията си за живота и делото на Добри Войников във викторина, на която са поканени три шуменски училища - СУ „Сава Доброплодни“, II ОУ „Д-р Петър Берон“ и СУ „Трайко Симеонов“. Отборите се състоят от по петима ученици.  Сред изпитанията, които трябва да преминат, са решаване на математическа задача от времето, когато..

публикувано на 28.05.24 в 10:00

Част от Тракийския без вода

Водоподаването на ул. „Родопи“, ул. „Охрид“ , ул. „Странджа“ и ул. „Деде Агач“ в шуменския квартал "Тракия" ще бъде спряно днес от 9:30 часа до 11:30 часа. Това съобщават от ВиК - Шумен. Причината е монтаж на пожарен хидрант и спирателен кран на ул. „Родопи“ 22 в квартала.

публикувано на 28.05.24 в 09:21
Михаил Вешим

Среща с автограф

Писателят Михаил Вешим ще гостува в Шумен на 30 май, четвъртък, от 18.00 часа в зала „Сава Доброплодни“ на НЧ „Добри Войников-1856“. Той ще представи най-новата си книга „Стари хипари и нови разкази“. В сборника са включени някои от познатите морски разкази на автора и осем нови истории, пропити със звън на китари, среднощни къпания и носталгия...

публикувано на 28.05.24 в 09:06

Риболов за незрящи

Вътрешен турнир по спортен риболов организират от Спортния клуб за хора с увреждания в Шумен. Състезанието се очаква да започне в 9:00 ч. на язовир „Янково“ и е с продължителност от 4 часа, каза за Радио Шумен председателят на клуба Николай Йорданов. "Лови се предимно с въдици на дънен риболов. Такъв е регламентът за хора със зрителни увреждания...

публикувано на 28.05.24 в 08:39

Планово без ток

Планови прекъсвания на електрозахранването ще има и днес (28 май) в Североизточна България. Основните причини за това са ремонти и профилактика на съоръженията. В Нови пазар от 8 ч. до 17 ч. без ток ще са абонати по улиците „Ангел Кънчев“, „Баба Тонка“, „Бузлуджа“, „Гоце Делчев“, „Оборище“, „Панайот Волов“, „Патриарх Евтимий“, „Шейново“,..

публикувано на 28.05.24 в 06:29