Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Остани жив! Пази живота!

4
Снимка: ОДМВР Шумен

Беседа по пътна безопасност "Остани жив! Пази живота" с ученици от СУ "Трайко Симеонов" в Шумен проведоха инспектори от шуменската полиция. Поводът е 20 септември, който е обявен за ден без жертви на пътя, съобщиха от пресцентъра на полицията в Шумен. 

Инспектор Илиян Илиев от Пътна полиция и преподавателят Светослав Маджаров призоваха за спазване на правилата за безопасно движение, както и да бъдем разумни и предпазливи, за да запазим живота.

Беседата е част от поредицата инициативи на полицията с децата - как да се движим безопасно в града и извън населени места, правила при управление на тротинетки и велосипеди и реакция при пътнотранспортни произшествия.



По публикацията работи: Деница Колева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Абитуриенти при кмета

Абитуриенти и техните класни ръководители от средните училища в Нови пазар се срещнаха с кмета на общината Георги Георгиев и с неговия заместник Аян Мехмедов. Кметският екип приема зрелостници от общината за втора поредна година. "Всички ние не помним раждането си, но помним последните години от ученическия живот, изпълнен с безгрижие, щастие и..

публикувано на 10.05.24 в 13:24

Нови табели улесняват туристите

Служителите на Дирекцията на Природен парк "Шуменско плато"  са поставили нови табели, които ще улеснят посетителите на скалните манастири.  Това съобщиха от администрацията на парка.  Най- посещаваните свети места са Хан Крумовския скален манастир над село Троица и Костадиновия манастир над село Осмар, където е и емблематичния за парка скален..

публикувано на 09.05.24 в 15:59

Такси блъсна пешеходка

Сигнал за катастрофа на булевард "Симеон Велики" до Шел в Шумен е получен в полицията, съобщиха от Областната дирекция на МВР.  Водач на таксиметров автомобил не е пропуснал пешеходка, която пресичала на зелен сигнал на светофара, и я ударил.  Пострадалата, 44- годишна шуменка е контактна, откарана е за преглед в шуменската болница. От полицията..

публикувано на 09.05.24 в 15:35

Тревожна демография

149 699 души е населението на Шуменска област през 2023 г. според данните на отдела „Статистически изследвания“ в Шумен. Текущата демографска ситуация показва продължаващо намаляване и застаряване на жителите на региона.  Областта се нарежда на 14-то място по брой на населението, непосредствено след Сливен и преди Враца. В сравнение с 2022 г...

публикувано на 09.05.24 в 12:39

Плакати призовават към действие

Изложба на плакат беше открита в галерията на Педагогическия факултет на Шуменския университет "Еп. Константин Преславски".  Тя включва 21 творби, събрани в темата "Европейски парламентарни избори 2024".  "Плакатът е призив и ни подтиква към действие, кара ни да мислим. Това е интересното и това се опитахме да постигнем с нашите плакати", каза доц...

публикувано на 09.05.24 в 12:30

Мирис на газ вдигна огнеборците

Малко преди 09:30 часа е приет сигнал за мирис на газ от табло на ул.“ Цар Асен I” в Шумен.  Това съобщиха от Областната дирекция на МВР- Шумен.  На място бил пратен екип.   Оказано е съдействие на екип на газоразпределителното дружество за отстраняване на теч от табло в къща.

публикувано на 09.05.24 в 10:56

Късо съединение подпали къща

В обедните часове вчера екип на РСПБЗН- Шумен е погасил пожар в покрив на къща на ул.“ Витоша“ в село Вхтово.  Това съобщиха от Областната дирекция на МВР- Шумен.  Пламъците тръгнали след късо съединение в хладилник.  Изгорели са мебели, домашно имущество, техника. Огънят е погасен, къщата е спасена от опожаряване.

публикувано на 09.05.24 в 10:49