Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изработват здравна карта

Снимка: Марина Бенова

Здравна карта на област Разград ще бъде изготвена по утвърдена Методика от министъра на здравеопазването, съобщиха от пресцентъра на министерството. Тя ще даде отговор за потребностите на населението от достъпна извънболнична и болнична медицинска помощ. 

С Картата се определя нуждата на териториално ниво от лекари, специалисти по дентална медицина и други медицински лица на ниво здравеопазване. 

Според нея не се предвижда преструктуриране на лечебни заведения за болнична помощ или тяхното закриване. По отношение на спешната помощ се запазват Центърът за спешна медицинска помощ в Разград, и филиалите в Исперих, Кубрат, Лозница и Цар Калоян.


По публикацията работи: Полина Караджова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Укрити осигурителни вноски

За случай на укрити осигурителни вноски в големи размери съобщават от Областната дирекция на МВР – Разград.  Установено е, че баща и син от Цар Калоян в качеството им на земеделски производители укрили вноските за здраве и за държавно обществено осигуряване на двама работници – 31-годишен от търновското село Върбовка и 38-годишен от Цар Калоян...

публикувано на 23.05.24 в 09:36

Отново дрогиран на пътя

41-годишен мъж е задържан за шофиране след употреба на дрога, съобщават от разградската полиция. Проверката е извършена в 12:30 часа на 22 май. Зад волана на лек автомобил „Фолксваген Поло“ бил водач на метаамфетамин.  При последвалото претърсване в дома на мъжа са иззети полиетиленов плик с тревиста маса и тегло 6,65 грама, реагираща на канабис,..

публикувано на 23.05.24 в 09:31

Ремонтират четири паметника

Областна комисия "Военни паметници" одобри исканията за ремонт на паметници в четири населени места. Това стана на заседание в Областната администрация в Разград, съобщават от местната администрация.  Присъстваха членове на комисията от общините Разград, Исперих, Завет, Кубрат и представител на Министерството на отбраната в комисията – главен..

публикувано на 23.05.24 в 09:06

Нови почетни граждани

Тържествена сесия на Общинския съвет в Исперих ще се проведе днес. Поводът е празникът на града – 24 май.  Ще бъдат гласувани предложенията за нови почетни граждани на Исперих. Номинирани за отличието са дългогодишният преподавател по български език и литература Мария Алкушева и бившият кмет на общината Адил Решидов. Докладната за удостояване на..

публикувано на 22.05.24 в 08:53

2414 честитки от КАТ

818 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в Разградско в периода от 13 до 19 май 2024 година. През посочената седмица екипите на „Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР-Разград са съставили 767 фиша и 65 акта.  За неправилно поведение на пътя са санкционирани трима пешеходци и един велосипедист...

публикувано на 21.05.24 в 11:13

Задържаха нелегален мигрант

Нелегален мигрант е установен в област Разград снощи. Това съобщават от полицията. Около 20.10 часа на 20 май на бензиностанция в близост до село Осенец въпросното лице скача от платформа на румънски влекач „Волво“, управляван от 40-годишен гражданин на Букурещ. При проведената беседа лицето твърди, че е на 23 години от Мароко и е преминал нелегално..

публикувано на 21.05.24 в 11:06

Прибраха колата на пиян

57-годишен водач е задържан за шофиране след употреба на алкохол. Това съобщават от разградската полиция. Лек автомобил „Алфа Ромео“ е спрян около 22.15 часа на 19 май в Разград. Пробата на водача с дрегер е отчела 2,28 промила.  Автомобилът е иззет. По случая е започнато бързо производство

публикувано на 20.05.24 в 09:53