Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ваксини през октомври

Шуменските лекари все още не са получили безплатните противогрипни ваксини за хората над 65 години, показа проверка на Радио Шумен. 

„Има голям интерес от пациентите ми към тези ваксини“, каза общопрактикуващият лекар д-р Васил Василев. 

Пациентите могат да се записват при личните си лекари. Очаква се противогрипните ваксини да бъдат доставени в първата половина на октомври. 

Интересът към ваксините срещу covid-19 е по-малък и не всички лични лекари разполагат с тях.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Конфискуваха фалшиви стоки

Над 200 артикула са конфискувани от търговски обект в района на автогарата в Шумен. Това съобщават от полицията.  Предприетите действия са в рамките на проведена специализирана операция.  Иззетите стоки - над 100 тениски, над 50 спортни комплекта, над 20 якета, чанти и шапки, са имитация на световни брандове, като собственикът няма съгласието на..

публикувано на 22.05.24 в 15:46

Иззеха 150 л алкохол

150 л нелегален алкохол, 66 антични предмета и цигари без бандерол са намерени и иззети от частен дом в Нови пазар. Това съобщават от шуменската полиция. Проверката била извършена в хода на операция за противодействие на престъпността. След получен оперативен сигнал полицейски служители от РУ - Нови пазар влезли в частен дом, обитаван от 56-годишен..

публикувано на 22.05.24 в 15:37

Деца в тоги

На тържествена церемония до Паметника на свободата Детска градина „Братя Грим“ в Шумен изпрати своите "зрелостници". Директорът на учебното заведение Евгения Михова откри събитието с послание към децата за успехи в училище.  На церемонията присъстваха служители на общинска администрация, детски учители, родители и приятели на децата.  Община..

публикувано на 22.05.24 в 13:26

Иззеха монети от иманяр

Монети с вид на културно-исторически ценности са иззети тази сутрин от частен дом в село Тодор Икономово. Това съобщават от шуменската полиция. Проверката е извършена след получен сигнал, че 61-годишен мъж държи археологически обекти. Иззети са, предстои да бъде назначена експертиза.  Образувано е досъдебно производство.

публикувано на 22.05.24 в 10:46

Пиян катастрофира на пътя

Катастрофа е станала в Шуменско вчера следобед. Един от водачите е задържан за шофиране след употреба на алкохол. Това съобщават от шуменската полиция. Малко преди 14:00 часа вчера полицейски служители от участък Хитрино получили сигнал за пътнотранспортно произшествие с материални щети близо до разклона за село Развигорово. На място установили, че..

публикувано на 22.05.24 в 09:48

Децата и природата

Резултатите от Националния конкурс „Природата – моето вдъхновение“ ще бъдат отчетени днес, съобщават организаторите от Дирекцията на Природния парк „Шуменско плато“.  Наградите ще бъдат връчени от 16:00 ч. в сградата на дирекцията в лесопарка „Кьошковете“.  В 29-ото издание на ученическата надпревара участват близо 130 стихотворения и разкази, 45..

публикувано на 22.05.24 в 08:56

Медсестри с по-високи заплати

С 200 лева се увеличават възнагражденията на медицинските специалисти в Диагностично-консултативния център 1 в Шумен. Това предвижда анекс към Колективния трудов договор в лечебното заведение, който влиза в сила със задна дата от 1 април.  Заплатите на медицинските сестри, работещи в новата поликлиника, ще станат 1700 лева.  Договореностите..

публикувано на 22.05.24 в 08:45