Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сребърни медалистки при кмета

10
Снимка: Радио Шумен

Община Шумен ще поеме пътните разходи на мажоретките от Спортен клуб „Ритмик“, които ще участват на Балканското първенство в Румъния. Това обяви кметът на Община Шумен Любомир Христов. Той посрещна сребърните медалистки от Европейското първенство по мажоретни спортове в Пловдив. 


„Пожелавам ви пак да донесете купи“, каза Христов. За шестнайсети път възпитанички на треньорките Мариола Спасова и Снежана Иванова участват в европейско състезание. „Надявахме се, че както през 2013, когато станаха европейски шампионки, пак ще успеят да грабнат титлата, но не се получи на родна земя“, каза Иванова.


Шуменските мажоретки тренираха активно през лятото. „Не може през ваканцията залите да са празни, а на есен да ги съберем и да искаме да печелим награди. Гордея се, че шуменският отбор е водещ в страната“, добави Спасова.


„Направихте нещо невероятно за Шумен. Едва ли хората си дават сметка колко труд полагате, за да отидете на европейско състезание“, похвали мажоретките кметът Христов. Той предложи на клуба да подготви едночасов спектакъл, който момичетата да представят на сцената на Летния театър или в „Арена Шумен“. 


„Нека да съберем шуменци, за да видят какво правите. Имате европейски сребърни отличия, но хората ще кажат „Да, ама ние не сме ги виждали“, уточни кметът.

Такъв спектакъл може да бъде подготвен за около месец, съгласи се Мариола Спасова. Тя обаче призова кмета Любомир Христов да се включи като треньор в школата.








Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Нова авария отлага пускането на водата в Шумен

След успешно отстраняване на аварията на водопровода, за който съобщихме по-рано днес, при подаване на вода към водопроводната мрежа на Шумен се е появил технически проблем с една от помпени групи в Помпена станция 1300, съобщават от ВиК- Шумен. За отстраняване на проблема е необходимо да се извърши ремонт на авариралото съоръжение.  От ВиК-..

публикувано на 17.05.24 в 19:51

Празник на спорта

Спортен празник за децата на Шумен организираха днес общината и Ученическата спортна школа „Хан Крум“. Поводът бе Международният ден на предизвикателството и Ден на българския спорт – 17 май. Проявата бе в зала "Арена Шумен". Кметът проф. Христо Христов връчи купи на най-изявените малки спортисти и им пожела лично „много борбеност, мотивация за..

публикувано на 17.05.24 в 14:59

Нов директор на СИДП

Инж. Петър Ганев е новият директор на Североизточното държавно предприятие (СИДП) в Шумен. Той е назначен със заповед на министъра на земеделието и храните д-р Георги Тахов. Петър Ганев е роден през 1977 г. в Шумен. Завършил е Гимназия с преподаване на чужди езици „Никола Йонков Вапцаров“ – Шумен. Владее английски и немски език. Има висше..

публикувано на 17.05.24 в 14:34

Овен в петолинието

С концерт и представяне на книгата „Овен в петолинието“ тази вечер ще бъдат отбелязани 125-годишнинината от рождението на Панчо Владигеров и 75-годишнината на Филип Павлов.  Събитието е  в къщата музей „Панчо Владигеров“ в Шумен. Концертът е под надслов „Два творчески юбилея“. В програмата е включена клавирна и вокална музика от Владигеров и Павлов...

публикувано на 17.05.24 в 13:05

Полицията - в училище

Полицейски служители гостуваха на ученици НУ „ Княз Борис I” в Шумен. Инсп. Валентин Вълев от Детска педагогическа стая в РУ- Шумен изнесе беседа на второкласници, в която беше засегната темата за наркотичните вещества, начините по които трябва да се предпазят от непознати  и опасностите, които ги дебнат в интернет. Децата се срещнаха с..

публикувано на 17.05.24 в 12:08
Паметник

Паметникът грейва в лилаво

Паметник „Създатели на българската държава“   ще бъде осветен в лилаво от 17 до 21 май в чест на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“.  На 18 май висшето училище ще изпрати абсолвентите от Випуск 2023, а на 21 май академичната общност ще отбележи патронния си празник. Във Випуск 2023 са се дипломирали общо 1850 души, а над..

публикувано на 17.05.24 в 11:14

Проверяват автобуси с ученици

Проверки на водачи на автобуси, преди да тръгнат на организирани ученически екскурзии, се извършват в област Шумен. Това съобщават от полицията. Тази сутрин преди екскурзия на ученици от Нови пазар са проверени документите на водача и превозното средство. Мъжът е тестван за шофиране след употреба на алкохол. Пробата му е отрицателна...

публикувано на 17.05.24 в 10:00