Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дебат по вота на недоверие

Снимка: БГНЕС

Народното събрание се събира на извънредно заседание днес. Депутатите ще разискват вота на недоверие към правителството, който беше внесен от опозицията. 

Тя смята, че кабинетът на академик Денков не се е справил адекватно с проблемите в сектора енергетика. 

Според правилника за работата на Народното събрание, разискванията по проекта за решение за гласуване на вот на недоверие започват не по-рано от три и не по-късно от седем дни от постъпването на предложението. След дебатите днес, утре вотът на недоверие ще бъде гласуван в пленарната зала.


По публикацията работи: Антоний Димов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Почит към Ботев и героите

С военен ритуал и поднасяне на венци и цветя пред Паметника на загиналите във войните шуменци на пл. „Кристал“ в Шумен ще бъде отбелязан 2 юни – Ден на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България. Това съобщават от общината. В 12.00 часа на 2 юни ще прозвучат сирените в Шумен в знак на почит към борците за национална свобода...

публикувано на 27.05.24 в 14:48

Инспекцията по труда предупреждава

Инспекцията по труда предупреждава за неправомерно използване на името ѝ в мейли с искане за предоставяне на лични данни във връзка с въвеждането на електронната трудова книжка, предупреждават от институцията.  От Главната инспекция по труда обръщат внимание, че никога не изпращат съобщения по електронен път, които приканват гражданите да..

публикувано на 27.05.24 в 10:32

Планово без ток в понеделник

Профилактика и ремонт на съоръженията за доставка на електроенергия ще са причина за спиране на тока в Североизточна България и днес, на 27 май, съобщават от електроразпределителното дружество. В Разградска област от 08:30 ч. до 17:00 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в различни части на Разград и на с. Дряновец; от 08:30 ч. до 16:30..

публикувано на 27.05.24 в 07:49

Първи изпит за IV клас

Националното външно оценяване на четвъртокласниците по български език и литература е днес, на 27 май. Тестът включва общо 21-на задачи, разпределени в 3 части. В първата има диктовка и 10 задачи с избираем отговор, тестови задачи и задача, която изисква свободен отговор. Втората част на теста е текст за четене с разбиране и до 10 задачи към него...

публикувано на 27.05.24 в 07:02

Времето в понеделник

Между 7 и 14 градуса са температурите в Североизточна България в 6:00 ч. тази сутрин: в Търговище термометърът отбеляза 7 градуса, в Шумен – 8, в Разград – 11, в Силистра – 12, в Русе – 14 градуса. В Шумен атмосферното налягане е 993 хектопаскала – по-високо от средното за месеца, слабо ще се понижи; относителната влажност на въздуха е 85%...

публикувано на 27.05.24 в 06:30

Времето през новата седмица

В понеделник със слаб до умерен вятър от север ще проникне по-хладен въздух. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще превали краткотраен дъжд, възможни са гръмотевици. Минималните температури ще са между 8 и 13°, преобладаващите максимални от 17° до 22°.  През следващите три денонощия ще има променлива облачност,..

публикувано на 26.05.24 в 16:15

Слънчева неделя

Днес ще преобладава слънчево време, само над крайните южни части на района ще има ниска облачност.  Ще духа умерен североизточен вятър, който по-късно следобед ще отслабне и ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще са между 22 и 27 градуса, за Шумен около 24-25. Вълнението на морето е 3 бала, по южното Черноморие 3-4 бала,..

публикувано на 26.05.24 в 07:26