Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Турнир по спортни танци

Повече от 400 двойки от 14 държави ще участват в международен турнир по спортни танци в Русе, съобщиха организаторите от спортен клуб "Настроение" и Общината в крайдунавския град. 

Събитието ще се проведе през почивните дни, 21 и 22 октомври, в зала "Арена Русе". Състезанието е включено в официалния спортен календар на Българската федерация по спортни танци и на Световната федерация по спортни танци. 

Съдии от 15 държави ще оценяват участниците в надпреварата.


По публикацията работи: Айше Лятиф


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Водоемите – под наблюдение

Постоянно следене нивото на водоемите в региона разпореди областният управител на Русенска област Драгомир Драганов. Мярката е превантивна и е продиктувана от проливните валежи през последните денонощия в страната, както и заради пролетното пълноводие. Целта е да се предприемат максимално адекватни и навременни мерки при евентуално повишаване..

публикувано на 10.05.24 в 16:24

Изложба „Моите будители“

Изложба „Моите будители“ откриха днес в Русенския университет.  Експозицията показва българските олимпийци по природни науки и техните ръководители. Целта е да се популяризират най-добрите български ученици, които печелят медали за страната ни от най-престижните международни олимпиади по математика, физика, химия, биология, лингвистика,..

публикувано на 10.05.24 в 13:47

Одата на радостта на кръгъл час

Химнът на Европейския съюз – „Одата на радостта“, звучи от Градския часовник в Русе по случай 9 май - Денят на Европа.  Гонгът на часовника ще се чува на всеки кръгъл час през днешния ден с музиката на химна, за чието създаване преди 200 години Лудвиг ван Бетовен използва стиховете на големия германски поет Фридрих Шилер. Инициативата е по идея на..

публикувано на 09.05.24 в 11:13

Движението по Дунав мост е възстановено

Приключи ремонтът на пропадналия преди дни участък на Дунав мост при Русе, съобщават от областната администрация в дунавския град. Движението в българския участък на съоръжението вече е напълно възстановено.  Припомняме, че миналата събота на около 100 метра на излизане от ГКПП „Дунав мост“ на съоръжението се отвори близо половин метрова дупка...

публикувано на 08.05.24 в 17:55

Авариен ремонт на „Дунав мост“

Променя се организацията на движение в 20-метров участък от „Дунав мост“ при Русе заради аварийни ремонтни дейности, информират от Агенция „Пътна инфраструктура“. От 8 ч. до 20 ч. днес всички автомобили ще преминават двупосочно поетапно в лентата за Гюргево. Трафикът ще се регулира от сигналисти. Точно преди Великден в българския участък на..

публикувано на 08.05.24 в 06:24

Честит празник, Русе!

На 6 май Русе отбелязва своя празник. Началото на тържествата беше дадено с литургия в храма "Св. Георги", където се съхранява частица от мощите на светеца- покровител на града.  Треньорът по бокс Илия Сяров получи тържествено званието "Почетен гражданин на Русе" днес и така беше поставено началото на светското отбелязване на Празника на града...

публикувано на 06.05.24 в 14:35

Русе празнува

Тържествата в Русе, който празнува на 6 май Празник на града, започнаха с литургия в храма "Св.Георги".  В 10:30 ч. в Кръглата зала в сградата на общината ще се проведе церемонията по удостояване със званието „Почетен гражданин на Русе“, а от 11:30 ч. пред Паметника на Сръбско- българската война ще започне официалната церемония по случай Деня на..

публикувано на 06.05.24 в 09:10