Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

платена публикация
"Алкомет" АД: Честит празник, металурзи!

7
Снимка: Алкомет АД

На 5 ноември от 60 години в България се отбелязва Денят на металурга. Обявен е за професионален празник на българските металурзи през 1963 година по повод влизането в експлоатация на Металургичния завод „Ленин“ в Перник (1953 г.) и на Стопанския металургичен комбинат „Кремиковци“ (1963 г.).

"Алкомет" АД отбеляза Деня на металурга на 3 ноември, като събра заедно работници, служители и приятели, създавайки едно вълнуващо събитие.
Денят започна с тържество, станало традиция в многогодишната история на "Алкомет" - изпращане на работници в заслужен отдих. Това са хора, отдали своя трудов живот за развитие на компанията, жертвали много в личен план, за да бъде днес "Алкомет" това, което е. С много емоция, топлота и човешка гордост премина срещата. Мажоритарният собственик на завода Фикрет Индже им благодари сърдечно и за огромния им принос за развитието на фирмата и им връчи подаръци.
В по-късните часове „Алкомет“ събра своите служители на фирмено парти, което се превърна в истинско празненство. Дискотечна обстановка, балетно шоу и изключителното изпълнение на певицата Емилия направиха вечерта незабравима.
„Миналата година "Алкомет" беше обявен за инвеститор номер 1 в България от президента Румен Радев. Този приз беше връчен за вас и вашия труд. Тази година е малко по- трудна, но за мен това е временно явление и силно се надявам бързо да отмине. Вече знаете, че ни очакват много сериозни инвестиции както във Валцов, така и в Пресов цех. Ако успеем да реализираме плановете си, "Алкомет" ще се издигне на световно ниво. Всичко това ще стане с вашата помощ. Ние закупуваме машини и инвестираме в тях, но най-ценният актив сте вие. Без вас нищо не би било възможно. Затова искрено ви благодаря“ – с тези думи Фикрет Индже изрази своята благодарност и признателност и  откри вечерта.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Къщичка за книги

Къщичка за книги бе поставена в Нови пазар в навечерието на 24 май. Тя е монтирана пред сградата на общината.  Инициативата е на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.  Идеята е всеки гражданин да има достъп до книга, която може да си вземе, да прочете и да върне отново в къщичката. Целта е да се..

публикувано на 23.05.24 в 16:36

Шумен търси компенсации

Финансови претенции към фирмите, ремонтирали ул. „Университетска“, предявява община Шумен, тъй като улицата е още в гаранционен срок, но се нуждае отново от ремонт на канализацията.  „Водим усилени действия, за да докажем некачествено изпълнение. Затова се заснема действителното състояние на канализацията, за да можем до 6 юни, когато е крайният..

публикувано на 23.05.24 в 15:45

Туристически поход в Шумен

Поход до скалния манастир над село Хан Крум организира Дирекцията на ПП „Шуменско плато“ на 26 май - неделя. Той  ще започне от 10:00 часа, а сборният пункт е Летният информационен център на ДПП „Шуменско плато“, който се намира на паркинга до паметник „Създатели на българската държава“.  Преходът е с продължителност около 3 часа с почивките, като..

публикувано на 23.05.24 в 14:50

Малки футболисти в надпревара

Учениците от II ОУ „Д-р Петър Берон“ спечелиха първия турнир по футбол за Купата на кмета на община Шумен проф. Христо Христов.  Във финала във възрастовата група 5 – 7 клас младите спортисти победиха възпитаниците на Средното училище „Сава Доброплодни“. На трето място се наредиха учениците от СУ „Йоан Екзарх Български“.  Най-добър реализатор..

публикувано на 23.05.24 в 14:26

Водната каскада "плаче" за ремонт

Водната каскада в Шумен е любимо място за отдих и разходка на шуменци, но в момента е в окаяно състояние. Става дума за пространството между парка до общината и сградата на ВиК Шумен или началото на стъпалата към паметник "Създатели на българската държава". Преди малко повече от 2 месеца чухме възмутените ви въпроси и забележки за състоянието на..

публикувано на 23.05.24 в 14:14
КОЦ - Шумен

Инвестиции за милиони

Общинското лечебно заведение Комплексен онкологичен център отчита прираст от дейност с 16% за миналата година. Приходите се увеличили от 14 на 16 млн. лв. Това стана ясно от отчета на дружеството пред комисията за икономическа политика.  В подобрение на дейността за миналата година са били вложени 2 млн. лв. Фондът за работна заплата е увеличен с..

публикувано на 23.05.24 в 14:02
Младежки дом - Шумен

Финансови корекции по три проекта

Финансови корекции по три проекта на община Шумен са наложени към момента. Така кметът проф. Христо Христов отговори на питане на общинския съветник Павел Павлов. Санкциите са за нередности при провеждането на обществените поръчки. Корекцията от близо 6 590 000 лв. за строителството на пречиствателната станция за отпадни води е отменена от..

публикувано на 23.05.24 в 13:51