Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още има села без ток

Снимка: Областна администрация Шумен

Авариите по мрежата средно напрежение в Шуменска област след снежната буря са възстановени, съобщиха за Радио Шумен от електроразпределителното дружество. Има обаче действащи сигнали за накъсани проводници по улици в няколко населени места. 

Вчера все още без нормално захранване бяха селата Векилски, Пет могили, Каравелово и Красен дол в община Никола Козлево и село Тодор Икономово в община Каолиново. 

Ток нямаше и в части от новопазарските села Памукчи, Мировци, Жилино, Стоян Михайловски, Войвода и Избул. Там за децата 22 ноември ще бъде неучебен ден, информира кметът на община Нови пазар Георги Георгиев.

Аварийните екипи ще продължат работа и днес до окончателното пускане на електричеството. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Мъж плаши с бомба болницата

62-годишен шуменец е арестуван вчера, тъй като заплашил да постави взривно устройство в болницата. Това съобщават от шуменската полиция. Сигналът е получен около 17:30 часа в неделя чрез спешния телефон в РУ- Шумен.  Мъжът съобщил, че ще заложи бомба в шуменската болница, ако лекарите не излекуват майка му.  Установено било, че жената била приета за..

публикувано на 17.06.24 в 11:02
Снимката е илюстративна

Акция на пътя

Операция за недопускане на управление на моторни превозни средства от водачи, употребили алкохол или наркотични вещества, се провежда в област Шумен. Проверките на контролните органи ще продължат до 23 юни. Това съобщават от шуменската полиция. Операцията се провежда по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция – ROADPOL и..

публикувано на 17.06.24 в 09:42

Зеленото училище във ваканция

508 ученици от Североизтока преминаха зелено училище, съобщиха от Северозточното държавно предприятие.  „Горската класна стая“ отвори врати в началото на месеца и продължи две седмици. 89 от децата, които се включиха, са възпитаници на различни професионални гимназии от сектор „Гори“. По време на занятията бъдещите лесовъди се запознаха с различни..

публикувано на 17.06.24 в 09:00

Концерт на "Бодра песен"

Годишният концерт на всички състави на шуменския хор "Бодра песен" е тази вечер. От 18:30 ч в зала "Проф. Венета Вичева" ще започне концертната програма, която се посвещава на изпращането на шестте абитуриентки от хора. ,,Събитието е с вход свободен, а гостите на концерта ще могат да чуят както любими песни от репертоара на хора, така и нови творби..

публикувано на 17.06.24 в 08:56

Плащат възнаграждения на СИК

От днес до 21 юни ще продължи изплащането на възнагражденията на членовете на секционните избирателни комисии от изборите на 9 юни  Сумите ще се раздават на гишета 11 и 12 в Информационния център на община Шумен от 8:30 до 16:30 часа без обедна почивка, като само днес изплащането ще започне от 09.00 часа.  Допълнителните възнаграждения от 25 лева за..

публикувано на 17.06.24 в 08:22
СУ

Записват първолаците от днес

Записването на приетите в първи клас ученици от Шумен започва от днес в 9:00 часа, напомнят от общината. Родителите трябва да направят това в учебното заведение, в което е прието тяхното дете. Крайният срок за записване е 17:00 ч. на 19 юни, сряда. Справка в сайта на община Шумен показва, че в 7 от 11-те училища в града има класирани първокласници..

публикувано на 17.06.24 в 08:16

Горещо начало на астрономическото лято

В седмицата, в която ще настъпи астрономическото лято, изгледите са за горещо и сухо време. В понеделник ще е предимно слънчево и почти тихо. Минималните температури ще са между 15° и 20°, а максималните – от 29° до 34°. До края седмицата времето ще остане предимно ясно и слънчево, почти тихо. Температурите още малко ще се повишат и преобладаващите..

публикувано на 16.06.24 в 14:52