Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спасители в действие

13
Снимка: ОДМВР Шумен

Химическо замърсяване на жп гара Каспичан и разлив на дизелово гориво след възникнала авария по време на разтоварване на цистерна вдигна на крак пожарникари от Шумен и служители на сектор „Специализирани оперативни дейности” при Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" във Варна.


„Инцидентът” е част от планирано пожаро-техническо учение, а целта е да се провери координацията и взаимодействието между екипите на Единната спасителна система на територията на област Шумен. 

Нагледно бяха демонстрирани какви са действията, които огнеборците и спасителните екипи предприемат при такова произшествие. 


„В хода на тактическото учение въведохме допълнителни събития, които да усложнят обстановката, за да могат да се изчистят всички детайли и координацията на екипите, които работят на терен", обобщи директорът на РДПБЗН - Шумен комисар Иван Иванов.


Той благодари на всички участници в учението, като даде висока оценка за извършената от тях работа и успешно изпълнение на поставените им задачи.


Снимки ОДМВР - Шумен

По публикацията работи: Велмира Стефанова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Изложби в Ганушевата къща

Четири експозиции ще бъдат представени в залата на Ганушевата къща в събота – 18 май. Инициативата е част от традиционната Нощ на музеите, която се провежда във втората половина на май в Шумен.  Експозициите ще бъдат отворени за посетители от 16.00 ч. до 23.00 ч. тази събота. Посетителите ще могат да разгледат ръчно изработени кукли от..

публикувано на 17.05.24 в 09:09

Нова електронна услуга

Нова електронна услуга за граждани е достъпна на сайта на община Шумен. Дава се възможност потребител да прави справка онлайн за документ, който е подал в деловодството на администрацията.  За целта е необходимо гражданинът да знае входящия номер на документа и датата на издаването му. Информацията, която може да се получи, е за етапа на обработка на..

публикувано на 17.05.24 в 09:03
Шуменски университет

122 студенти на конкурса "Боян Пенев"

Участници от 21 университета идват в Шумен за Националния студентски конкурс „Боян Пенев“. 46-то издание на най-старата литературна надпревара за студенти творци ще бъде официално открито от 13:00 часа в Аулата на Ректората на висшето училище.  След официалната част, по програма са включени четения на участниците. Куратор на конкурса е проф. д-р..

публикувано на 17.05.24 в 08:45

За безопасен абитуриентски бал

Полицията в Шумен е създала организация за осигуряване на реда и пътната безопасност по време на абитуриентските балове на 24 и 25 май. Това съобщават от Областната дирекция на МВР.  Днес е проведена работна среща с кметския екип на Шумен, на която са обсъдени организацията и маршрутите на преминаване на автомобилите. Информацията за часовия..

публикувано на 16.05.24 в 14:43

Пожар лумна в Дивдядово

Пожар е лумнал в шуменския квартал "Дивдядово" преди минути, видя репортер на Радио Шумен. Гори пункт за изкупуване на метали. От полицията уточниха, че са се запалили гуми в двора на фирмата за отпадъци. На място са екипи на пожарната и полицията.

публикувано на 16.05.24 в 14:01

Млади спасители в надпревара

Възпитаниците на II ОУ “Д-р Петър Берон“ са победители в областния етап от ученическото състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“, което се проведе днес на тренировъчния учебен център на противопожарната служба в Шумен. С общ брой от 148 точки учениците набраха преднина пред отбора на ОУ “Св. Климент Охридски“ от село Пет могили,..

публикувано на 16.05.24 в 13:30
Читалището в село Драгоево, община Велики Преслав

Драгоево се готви за празник

20 години от основаването на клуба на пенсионерите в преславското село Драгоево се навършват днес. Празникът на местната организация на възрастните хора ще бъде честван в петък - 17 май, от 12:30 ч. в центъра на селото. Очакват се повече от 50 участници и гости от общината във Велики Преслав, от пенсионерския клуб и читалището в село Имренчево и от..

публикувано на 16.05.24 в 11:53