Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отборът на проф. Христов

4
Снимка: Радио Шумен

Петима са заместник-кметовете в екипа на кмета на община Шумен проф. Христо Христов. Те бяха представени днес на специална пресконференция. 

За ресора бюджет и финанси ще отговаря Десислава Петрова. Зам.- кмет по икономическото развитие е Николай Колев, за строителството и екологията ще отговаря арх. Николай Симеонов. Зам.-кметът по социална политика и здравеопазване е д-р Светослава Хайнова и зам.-кмет по образование и култура е проф. Светла Станкова. 


Кметът проф. Христо Христов заяви, че водещият критерий, по който е избрал своя екип, е експертността. По думите му, това са млади, енергични и амбициозни хора.


Десислава Петрова е завършила Икономическия университет във Варна, специалност „Счетоводна отчетност“ и Великотърновския университет със специалност „Право“. Работила е в „Социално подпомагане“ - Шумен, НОИ - Шумен и от 2016 г. досега е директор на Дирекция „Бюджет, финанси и човешки ресурси“. 


Николай Колев е завършил бакалавърска степен на специалност „Счетоводство и контрол“ в Икономическия университет във Варна и магистратура в Стопанската академия в Свищов. Работел е в сферата на търговията, мениджър в редица шуменски фирми в сферата на развитието на външни пазари. Заместник областен управител на Шуменска област в периода 23.02 – 26.08 2022 г. 


Д-р Светослава Хайнова е преподавала „Психология“ в СУ „Сава Доброплодни“, работила е като социален работник в българо-испанска асоциация „Св. св. Кирил и Методий“ и социален работник в сферата на приемната грижа. До 2023 г. д-р Хайнова работи в администрацията на Шуменския университет. 


Арх. Николай Симеонов работи 18 години по специалността си, бил е главен архитект на община Върбица и на община Нови пазар, управител на проектантска фирма и архитект на свободна практика, а също и с опит като управител на надзорна фирма в строителството. 


Проф. Светла Станкова е завършила Шуменския университет със специалност „Биология и география“. Целият ѝ професионален стаж е преминал във Факултета по природни науки, където е била ръководител на закритата към този момент катедра по география, регионално развитие и туризъм.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Пълнят системата

Отстранена е ВиК аварията, която възникна в късния следобед на 17 май в Шумен, съобщиха за Радио Шумен от ВиК – Шумен. В момента системата се пълни с вода. Очакванията на дежурните екипи са към 18 ч. водата да потече от чешмите в централната част на града. В по-високите зони и в района около болницата се очаква подаване да има около 19 ч. Най-късно вода..

публикувано на 18.05.24 в 15:29

Атракции в музея

Археологическият музей във Велики Преслав е подготвил интересни занимания за малки и големи, с които да отбележи Европейската нощ на музеите. Предстои впечатляващо съчетание от събития, казват организаторите. От 17 ч. започва работа ателие "Преславска рисувана керамика от IX – X век". В заниманията  могат да се включат всички, които обичат историята..

публикувано на 18.05.24 в 13:51

Изложби в Ганушевата къща

Четири експозиции ще бъдат представени в залата на Ганушевата къща в Шумен днес. Инициативата е част от традиционната Нощ на музеите, която се провежда във втората половина на май.  Експозициите ще бъдат отворени за посетители от 16.00 ч. до 23.00 ч. Посетителите ще могат да разгледат ръчно изработени кукли от текстилни материали, дело на..

обновено на 18.05.24 в 12:35
ВиК - Шумен

Вода в Шумен – не преди обед

Най-рано след 12 ч. на обед се очаква да бъде пусната водата в Шумен. Това съобщи за Радио Шумен дежурният във ВиК дружеството.  „Възстановяването на подаването ще стане бавно“, каза още дежурният, който не уточни дали по обед се надява да потече водата от чешмите, или тогава да започне пълненето на системата. Екип на ВиК оператора работи по..

публикувано на 18.05.24 в 07:55

Времето в събота

Между 10° и 13° са измерените в 6 ч. тази сутрин температури в Североизточна България. В Шумен е 11°, атмосферното налягане е 993 хектопаскала, влажността на въздуха е 95%.  В Разград и Търговище термометрите показват 10°, 12° е температурата в Силистра, 13° е в Русе. Днес ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността, по-значителни..

публикувано на 18.05.24 в 07:50

Нова авария отлага пускането на водата в Шумен

След успешно отстраняване на аварията на водопровода, за който съобщихме по-рано днес, при подаване на вода към водопроводната мрежа на Шумен се е появил технически проблем с една от помпени групи в Помпена станция 1300, съобщават от ВиК- Шумен. За отстраняване на проблема е необходимо да се извърши ремонт на авариралото съоръжение.  От ВиК-..

публикувано на 17.05.24 в 19:51

Празник на спорта

Спортен празник за децата на Шумен организираха днес общината и Ученическата спортна школа „Хан Крум“. Поводът бе Международният ден на предизвикателството и Ден на българския спорт – 17 май. Проявата бе в зала "Арена Шумен". Кметът проф. Христо Христов връчи купи на най-изявените малки спортисти и им пожела лично „много борбеност, мотивация за..

публикувано на 17.05.24 в 14:59