Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обсъдиха сътрудничество при кризи

Снимка: Областна администрация Шумен

Възможностите за сътрудничество при преодоляване на последствията от кризи и бедствия обсъдиха ръководството на Държавната агенция "Държавен резерв и военновременни запаси" и областният управител на Шумен проф. Добромир Добрев. 

Срещата е част от информационната кампания на Държавната агенция за разясняване на механизмите за сътрудничество с държавните институции и популяризиране дейността на агенцията. При разговорите председателят на агенцията Асен Асенов подчерта, че след отправяне на официално искане за безвъзмездно подпомагане, държавната агенция може да реагира до 48 часа oт решението на Министерския съвет.


По публикацията работи: Росица Арабаджиева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Златен век" за Деян Евтимов

Грамота и Почетен знак „Златен век” – печат на Цар Симеон - сребърен, получи Деян Евтимов, директор на Художествената галерия "Елена Карамихайлова" в Шумен.  Наградата беше връчена от министъра на културата Найден Тодоров по повод 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на..

публикувано на 27.05.24 в 13:58

Гимназии събират ученици

Панорама на средното образование представя в Шумен възможностите за обучение за предстоящата учебна година.  Областният управител проф. Добромир Добрев откри събитието и подчерта значението му за по-добрата информираност на кандидат-гимназистите и техните родители, на които предстои да вземат решение къде да продължат обучението си.  В..

публикувано на 27.05.24 в 12:33

Два сигнала за домашно насилие

Два сигнала за домашно насилие са постъпили в полицейските управления на Каолиново и Велики Преслав.  В нощта на събота срещу неделя 44-годишна жена се обадила на полицията, тъй като съпругът ѝ от Тодор Икономово отправил закани към нея. Задържан е за срок до 24 часа в РУ - Каолиново.  В неделния ден е получен сигнал, че 23-годишен мъж от Смядово..

публикувано на 27.05.24 в 12:01

Мъж сипе заплахи към полицаи

35-годишен мъж е задържан заради арогантно поведение към полицейски служители. Това съобщават от шуменската полиция. На 25 май около 23:20 часа в Областната дирекция на МВР в Шумен е получен сигнал за пътен инцидент в село Благово. По време на работа по произшествието 35-годишен мъж е отправил обиди и заплахи към полицейските служители, като с..

публикувано на 27.05.24 в 11:51

Пиян удари паркирана кола

Задържаха пиян водач, предизвикал пътен инцидент в Шумен. Това съобщават от полицията. Сигналът е получен на 24 май около 23:30 часа. На място на ул. "Лозевско шосе" е изпратен екип на сектор „Пътна полиция“. Изяснено било, че товарен автомобил „Рено“, управляван от 50-годишен мъж, се е ударил в паркиран лек автомобил „Киа“. С техническо средство са..

публикувано на 27.05.24 в 11:40

България чете на немски

Регионалният финал на състезанието по четене на немски език "България чете" ще се проведе на 31 май от 9:30 часа в Профилираната езикова гимназия „Никола Вапцаров“ в Шумен. Състезанието "България чете" е престижно събитие, което насърчава любовта към изучаването на немски език сред учениците в България.  Участниците – ученици от осми клас на..

публикувано на 27.05.24 в 09:28
Проф. Христо Христов - кмет на Шумен

Приемен ден на кмета

Приемният ден на кметския екип на община Шумен е днес (27 май). Кметът проф. Христо Христов ще приема граждани от 14:00 часа в зала 203 на общинската администрация.  Заместник-кметовете, секретарят на общината и главният архитект ще приемат граждани от 10:00 часа до 13:00 часа.  Приемният ден на председателя на Общинския съвет Ася Аспарухова е..

публикувано на 27.05.24 в 08:49