Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арестуваха домашен насилник

Снимка: Радио Шумен

62-годишен е задържан за нанесена лека телесна повреда на дъщеря си, съобщават от търговищката полиция.

Побоят станал снощи около 22:30 часа в село Йорданово. Мъжът ударил по главата 39-годишната си дъщеря, причинявайки ѝ разкъсно-контузна рана. Няма опасност за живота на жената. 

Пристигналият на адреса полицейски екип задържал мъжа. Оставен е в ареста за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

По публикацията работи: Велмира Стефанова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пожар в стопански двор по пладне

5 сгради и 350 декара с пшеница са спасени от огъня благодарение на бърза професионална реакция на противопожарни екипи от Търговище. Това съобщават от търговищката полиция. В 13:30 часа е получен сигнал за възникнал пожар в сухи треви в стопанския двор на птицеферма в с. Подгорица. На място е било установено, че огънят се е разпространил на голяма..

публикувано на 27.06.24 в 11:06

Извозват строителни отпадъци

11 констативни протокола за изхвърляне на строителни материали са съставени в община Търговище от началото на юни. Всички нарушители са премахнали отпадъците и глоби не са налагани. Санкциите са в размер на до 100 лв. за физическите лица и до 1000 лв. за юридическите лица. Община Търговище осигурява безплатна услуга за извозване на..

публикувано на 27.06.24 в 09:23
Гюрсел Хасанов - областен управител на Търговище

Нов областен управител на Търговище

Гюрсел Хасанов е назначен за областен управител на област Търговище. Това съобщиха от правителствената пресслужба. Той е икономист е по образование. Притежава дългогодишен управленски опит, като от май 2018 година до момента е директор на общинско предприятие в Търговище. Хасанов бе назначен с решение на служебното правителство, което назначи четирима..

публикувано на 27.06.24 в 09:08

Актуализират капиталовите разходи

Актуализация на списъка за капиталови разходи за 2024 година е първата точка от дневния ред на сесията в Търговище.  Съветниците се очаква да одобрят Годишния доклад за наблюдение на изпълнението на Плана за интегрирано развитие на община Търговище за периода 2021 – 2027 година. Ще бъде направен и отчет за изпълнение решенията на Общинския..

публикувано на 27.06.24 в 08:22

Синьо лято в Търговище

Летни образователни, творчески и терапевтични занимания организират в Комплекса за здравно-социални услуги в Търговище. Инициативата се провежда за първа година в рамките на новата услуга „Обучение за придобиване на умения“.  Заниманията са за деца от 2 до 10 години. Целта е да придобият социални умения за работа в група и да се улесни адаптацията в..

публикувано на 26.06.24 в 09:28

Нов кмет в село Голямо Градище

На първи тур на вота на 23 юни е избран кметът на село Голямо Градище, община Опака.  Това показва решението на Общинска избирателна комисия- Опака.  Айнур Алиева от ДПС е получила 264 действителни гласа.

публикувано на 24.06.24 в 05:42

Избраха Хайрие Мехмед в село Тръбач

Хайрие Мехмед е новият кмет на лознишкото село Тръбач.  Тя е избрана на  първи тур с 82 действителни гласа, показва решението на Общинската избирателна комисия-Лозница.  Хайрие Мехмед, издигната от ДПС беше единствен кандидат за кметския пост, свободен след кончината на редовно избрания кмет.  Избирателната активност в село Тръбач достигна 63%.

публикувано на 24.06.24 в 05:04