Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Денков за Североизтока

Снимка: БТА

Североизточна България не е неглижирана, това каза премиерът Николай Денков, който тази сутрин отговаряше на въпроси на граждани на живо в социалната мрежа.

 „Варна, Русе, Шумен. Това е регион, който се развива сравнително бързо. Между другото те имат доста добро висше образование. В момента работим по инфраструктурата, знаете пътя от Русе, който трябва да стигне до Турция и Гърция. Направихме първа копка, именно защото вече има проекти, има финансиране. Всичко това са усилия Североизточна България да намери своето място не просто на икономическата карта на България, но на икономическата карта на целия балкански регион. Това става с инфраструктура и привличане на инвеститори“, добави премиерът Денков.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Ришки проход

Внимание: Ремонти по пътищата

Движението по пътя Шумен – Карнобат от км 33 до км 43 в участъка село Веселиново – граница с Бургаска област се извършва поетапно двупосочно в една лента поради частичен ремонт на асфалтовата настилка.  Движението се регулира с пътни знаци, информира на сайта си Агенция „Пътна инфраструктура“.  В частичен ремонт е и участък от пътя Велики Преслав –..

публикувано на 31.05.24 в 12:23

Издирваният мъж е у дома

Преустановява се издирването на  65-годишния Неждет Реджеб от Нови пазар.   Преди минути мъжът се е прибрал в дома си. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен.  Неждет Реджеб беше обявен за издирване по молба на негови близки.  Мъжът е бил в неизвестност от ранните сутрешни часове днес, когато напуснал жилище си в района на автогарата в..

публикувано на 31.05.24 в 12:10

Планово без ток в петък

Бюлетин за планови прекъсвания на територията на областите Разград, Русе, Силистра, Търговище, Шумен Петък, 31.05.2024 г.: Разград На  31.05.2024 от 08:30 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на оперативни превключвания на съоръженията за доставка на електроенергия, са възможни смущения на електрозахранването в селата..

публикувано на 31.05.24 в 06:38

Температурите се повишават

Днес ще има променлива облачност. Преди обяд над голяма част от района ще преобладава слънчево време, а сутринта за кратко на места видимостта ще е намалена.  Следобед ще се развива купеста облачност и привечер на отделни места във вътрешността на Североизточна България и по поречието на Дунав ще превали краткотраен дъжд и ще прегърми.  Вятърът..

публикувано на 31.05.24 в 06:17

Облачно и дъждовно

Днес ще има променлива, около и след обяд купеста и купесто-дъждовна облачност. Отново ще паднат краткотрайни, на места интензивни валежи, придружени от гръмотевици. Възможни са и градушки.  Привечер облачността ще се разкъса и намалее.  Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад, по крайбрежието от юг-югоизток.  Максималните температури ще..

публикувано на 30.05.24 в 05:40

Планово без ток на 30 май

Разград На  30.05.2024 от 09:00 ч. до 16:00 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Кубрат, следните улици: "Александър Стамболийски", "Есперанто", част от "Арда", част от "Н. Й. Вапцаров", част от "Борис I" , част от "Назъм Хикмет", "Вихрен", "Места", "Родина", "Раковски", "Тодор Каблешков", "Дружба", "Севастопол",..

публикувано на 30.05.24 в 05:27

Слънце и дъжд в сряда

10 градуса е измерената в 6:00 ч. температура в Шумен, атмосферното налягане е 987 хектопаскала, влажността на въздуха е 96%. 10 градуса е температурата и в Търговище и Разград, 13 градуса е в Силистра,12 градуса е в Русе.  Днес преди обяд ще има повече слънчеви часове. Около и следобед ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има..

публикувано на 29.05.24 в 06:23