Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сесии в Кубрат и Ситово

Общински съвет Кубрат
Снимка: Общински съвет Кубрат

Заседание на Общинския съвет на Кубрат ще се проведе днес от 14.00 часа. Сред точките за обсъждане са приемане на бюджета на общината за 2024 година, отчет за изпълнение на програмата за опазване на околната среда, отчет по програмата за безстопанствените кучета и други. 

Редовно заседание на Общинския съвет ще се проведе и в Ситово. В предварителния дневен ред са включени 11 докладни записки.Сесията ще започне в 10.00 часа с приемане на План за работата на съвета за първото шестмесечие на 2024 г. След това предстои разглеждане и приемане на Стратегия за управление на общинската собственост за периода 2023 - 2027 г. и Програма за управление за мандат 2023 - 2027 г.  Важен момент от заседанието е кандидатстване по Програмата за морско дело, рибарство и аквакултури за създаване на Местна инициативна рибарска група в партньорство с община Силистра.


По публикацията работи: Полина Караджова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Велика събота е!

На Велика събота Църквата възпоменава телесното погребение на Иисус Христос и слизането Му в ада. По обичая на юдеите тялото на Иисус било положено в нов каменен гроб в Йосифовата градина. При погребението присъствали Мария Магдалена, майка на Яков и Йосиф. Гробът бил запечатан и пред него била поставена стража. Църквата прославя Велика..

публикувано на 04.05.24 в 08:27

Дъждовна събота

Тази сутрин измерените температури в Североизточна България са: 10 градуса в Шумен, Разград и Търговище; 11 – в Силистра; 12 – в Русе. Слаб дъжд вали в Шумен, а заради мъгла видимостта в Силистра е намалена до 200 м. В Шумен атмосферното налягане е 980 хектопаскала – по-ниско  от средното за месеца, ще се повишава слабо;  относителната влажност на..

публикувано на 04.05.24 в 07:28

Златни математици от Шумен

  Два златни медала за седмокласничката от Шумен Мария Донева и два златни медала за нейния брат Владимир Донев от пети клас. Отличията са от двата кръга на Международното математическото състезание “Математика без граници”, което се проведе в Математическата гимназия в Шумен. В надпреварата участват ученици от 28 страни. Това са поредните..

публикувано на 03.05.24 в 19:34

Предстоят значителни валежи

Жълт код за значителни валежи е обявен днес за областите Шумен, Търговище, Разград и част от Русе. Същото предупреждение е в сила и за голяма част от централна България, а за югоизточните райони кодът е оранжев. Единствено за най-северните райони – областите Силистра и Добрич и цялото протежение на река Дунав, не се очакват опасни явления.  В 6 ч...

публикувано на 03.05.24 в 07:35

Почитаме цар Борис Покръстител

На 2 май Православната църквата почита паметта на свети цар Борис Първи Михаил - Покръстител на българите. През 864 година Борис се покръства в Плиска с целия си род, приема християнското име Михаил и титлата княз. През 886 Борис I приема в България учениците на братята Кирил и Методий, прогонени от немското духовенство от..

публикувано на 02.05.24 в 16:16

Искат гаранционен фонд при бедствия

Да се създаде гаранционен фонд за щети в земеделието. За това настояват от Българския фермерски съюз. Стопаните призовават служебното правителство и министър Георги Тахов за навременна помощ и съдействие. Целта е да има работеща система за обезщетение и на земеделските стопани, които не са претърпели 100% щета и пропаднали площи, но чиито загуби..

публикувано на 02.05.24 в 12:43

Тестове с практическа насоченост

Задачите по математика от външното оценяване в 10. клас ще са по-практически ориентирани. Това обмислят в Министерството на образованието, каза ресорният служебен министър проф. Галин Цоков.  Според него тази стъпка ще помогне да се повиши мотивацията на учениците, което да доведе и до по-добри резултати. Ножицата на нашата образователна система е..

публикувано на 02.05.24 в 11:51