Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обраха жена през балкона

Снимка: Радио Шумен

51-годишна жена от Велики Преслав е била ограбена през незатворена врата на тераса, съобщават от шуменската полиция.

По нейните думи, "апашът" отмъкнал 1000 лева от дамското й портмоне за времето от 22 януари до 27 януари. 

Предприети са незабавни действия на установяване на извършителя в хода на образуваното досъдебно производство. 

Извършителят, 55-годишен мъж от Велики Преслав, е установен и задържан. Открадната сума е в размер на 700 лева. Работата по случая продължава.


По публикацията работи: Велмира Стефанова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Поход до манастира

Поход до скалния манастир над село Хан Крум организира Дирекцията на Природния парк „Шуменско плато“ днес. Инициативата е по повод 28 май – Ден на парковете в България. Походът започва от 10:00 часа, а сборният пункт е Летния информационен център на паркинга до паметника „Създатели на българската държава“. Преходът е с продължителност около 3..

публикувано на 26.05.24 в 09:07
Паметникът на Панайот Волов

Шествие с факли за героя

Факелно шествие по повод 148-а годишнина от избухването на Априлското въстание и 148-а годишнина от гибелта на Апостола на свободата от Шумен Панайот Волов, организират общината и Националното дружество „Традиция“. Шествието тръгва в 20:00 часа от къщата музей „Панайот Волов“ и ще продължи до паметника на героя на площад „Оборище“, където ще бъдат..

публикувано на 26.05.24 в 09:40

Балове без инциденти

Абитуриентските тържества в Шумен преминаха без инциденти, съобщават от Областната дирекция на МВР - Шумен. Полицейски служители от сектор "Пътна полиция" и Районното управление - Шумен се погрижиха за опазване на обществения ред и сигурност и контрол на пътното движение по време на двата празнични дни - 24 и 25 май.  Въпреки интензивното..

публикувано на 26.05.24 в 08:22

Къщичка за книги

Къщичка за книги бе поставена в Нови пазар в навечерието на 24 май. Тя е монтирана пред сградата на общината.  Инициативата е на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.  Идеята е всеки гражданин да има достъп до книга, която може да си вземе, да прочете и да върне отново в къщичката. Целта е да се..

публикувано на 23.05.24 в 16:36

Шумен търси компенсации

Финансови претенции към фирмите, ремонтирали ул. „Университетска“, предявява община Шумен, тъй като улицата е още в гаранционен срок, но се нуждае отново от ремонт на канализацията.  „Водим усилени действия, за да докажем некачествено изпълнение. Затова се заснема действителното състояние на канализацията, за да можем до 6 юни, когато е крайният..

публикувано на 23.05.24 в 15:45

Туристически поход в Шумен

Поход до скалния манастир над село Хан Крум организира Дирекцията на ПП „Шуменско плато“ на 26 май - неделя. Той  ще започне от 10:00 часа, а сборният пункт е Летният информационен център на ДПП „Шуменско плато“, който се намира на паркинга до паметник „Създатели на българската държава“.  Преходът е с продължителност около 3 часа с почивките, като..

публикувано на 23.05.24 в 14:50

Малки футболисти в надпревара

Учениците от II ОУ „Д-р Петър Берон“ спечелиха първия турнир по футбол за Купата на кмета на община Шумен проф. Христо Христов.  Във финала във възрастовата група 5 – 7 клас младите спортисти победиха възпитаниците на Средното училище „Сава Доброплодни“. На трето място се наредиха учениците от СУ „Йоан Екзарх Български“.  Най-добър реализатор..

публикувано на 23.05.24 в 14:26