Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Терористична атака в Истанбул

Снимка: Ройтерс

Шестима души, сред които трима полицаи, бяха ранени при предполагаема терористична атака пред Съдебната палата в Истанбул. Това съобщи турският вътрешен министър Али Йерликая. 

Двамата стрелци са били убити при престрелката. Нападателите - жена и мъж - са открили огън тази сутрин на полицейски контролно-пропускателен пункт пред сградата на съда. Входовете и изходите на сградата са затворени.

Според вътрешния министър, стрелбата в съда е терористична атака, извършена от лява екстремистка групировка Революционна народно-освободителна партия – фронт.



По публикацията работи: Айше Лятиф


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

По-малко увеличение на пенсиите?

Повишението на пенсиите от 1 юли може да бъде с 10%, а не с 11%, както е заложено в бюджета на Държавното обществено осигуряване за тази година. Причината е в официално отчетената инфлация, която е по-ниска от прогнозните разчети. Предложението е в проект на решение на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт, научи..

публикувано на 10.05.24 в 12:21
Учител на годината

Учител на годината

Националния конкурс „Учител на годината“ провежда за двайсет и седма поредна година Синдикатът на българските учители.  В заключителния етап на тазгодишното издание на конкурса са номинирани 70 учители и директори. От тях ще бъдат излъчени победителите в 10 направления - предучилищно възпитание и подготовка, начално, хуманитарно,..

публикувано на 10.05.24 в 10:09

Новите Симеонови войни

И тази година в археологически музей „Велики Преслав“ ще положат клетва осмокласниците от ПТГ „Симеон Велики” в Търговище, за да встъпят в редовете на Симеонов ото войнство. Церемонията ще се проведе от 10:00 ч. Този ритуал се провежда за двайсет и девета поредна година и има за цел да продължи приемствеността на училищната традиция. Началото ѝ беше..

публикувано на 10.05.24 в 09:41
Снимката е илюстративна

Планово без ток

Планови прекъсвания на тока на Североизточна България в Петък, 10.05.2024 г.: Разград От от 09:00 ч. до 16:30 ч. , поради извършване на строителни ремонти на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: с. Беловец, следните улици: "Никола Петков", "Иван Вазов", "Димчо Дебелянов",..

публикувано на 10.05.24 в 07:19

Спират продажбата на развалени сокове

Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) установи наличие на микотоксина патулин в сокове, произведени от оператора „Сантулита“ ЕООД, ЕИК 203555016. Потребителите, които вече са закупили смути „Ананас, алое и мента“, стъклена бутилка в разфасовка от 250 мл., с партида L16424 и срок на годност 14.12.2024 г., търговска марка „frudada®”..

публикувано на 10.05.24 в 06:17

Времето в петък остава облачно

Днес ще е облачно, главно над Югоизточна България с валежи от дъжд, които следобед постепенно ще спират.  Над Североизточна България облачността ще се разкъса и ще е променлива.  Ще духа предимно умерен североизточен вятър по крайбрежието с временни по-силни пориви.  Максимални температури между 15° и 20°, за Шумен около 17°.  Вълнение на морето 3-4..

публикувано на 10.05.24 в 06:13

Активни за укрепване на европейските ценности

В Деня на Европа ученици, студенти и преподаватели участваха в кръгла маса на тема „Нашата Европа“, която се проведе по инициатива на областния управител проф. Добромир Добрев. В дискусията се включиха председателят на Общинския съвет Ася Аспарухова и доц. Стефан Минков-преподавател в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. Свои тези по..

публикувано на 09.05.24 в 14:02