Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проверяват пешеходните пътеки

Снимка: Радио Шумен

До края на март трябва да бъде проверено състоянието на всички пешеходни пътеки в Шуменска област. Това става по разпореждане на Главната дирекция „Национална полиция“, съобщи инспектор Мирослав Миронов от „Пътна полиция“. До момента екипите са инспектирали около 60 на сто от всички пешеходни пътеки в Шумен – 25 в районите на светофарни уредби и 83 тип „зебра“, допълни той. 

"Голяма част от пешеходните пътеки на територията на града са с изтрита маркировка, въпреки че миналата година беше направено освежаване. Вследствие на атмосферните условия и експлоатацията на пътната мрежа същите вече са изтрити. Това, което също прави впечатление, е, че голяма част от тях са с липсващи надписи "Погледни", които са от задължителните реквизити на пешеходните пътеки. Голяма част от пешеходните пътеки тип "зебра" не са сигнализирани с достатъчен брой пътни знаци Д17, което е проблем", каза той.

За всички констатирани проблеми ще бъдат информирани собствениците на съответните пътища, които ще имат и срок за отстраняване на нередностите. Ще има и последващ контрол, който да установи дали предписанията са изпълнени или се налага съставянето на актове.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Сава Академия празнува

Ученици, постигнали значими резултати от СУ „Сава Доброплодни“ – Шумен за 12-ти пореден път отличи Сава Академия за постигнати успехи в областта на науката, изкуствата, спорта и за гражданската доблест. Ежегодното събитие се провежда в навечерието на 24 май и се превръща в празник на всички таланти, които през годината са проявили упоритост,..

публикувано на 21.05.24 в 16:36

Млади огнеборци в надпревара

Възпитаници на три училища в област Шумен мериха сили в областния кръг на състезанието „Млад огнеборец“, което се проведе днес в Нови пазар.  Отборите на IX ОУ “Панайот Волов“ – Шумен, СУ “Хан Исперих“ - Нови пазар и СУ „Св. Паисий Хилендарски“ - Върбица участваха в две дисциплини - "Бойно разгръщане на състезателна пътека" и "400 метрова щафета с..

публикувано на 21.05.24 в 14:41

На гости в полицията

Беседа за вредата от наркотиците беше изнесена пред ученици от 9 клас на СУ „Панайот Волов“ в Шумен. Деветокласниците и техният класен ръководител Галина Абаджиева гостуваха в полицейското управление в града, за да се запознаят по-отблизо с работата на полицията.  Инсп. Валентин Вълев от Детска педагогическа стая им разказа по какъв начин наркотичните..

публикувано на 21.05.24 в 14:29

Университетът чества патрона си

Шуменският университет „Епископ Константин Преславски“ чества патронния си празник в деня, когато църквата почита Свети велики царе равноапостолни Константин и Елена. И тази година преподаватели и студенти почетоха един от най-великите старобългарски химнописци, който е и от създателите на Преславската книжовна школа, дала смисъла и блясъка на..

публикувано на 21.05.24 в 13:28

Засилен контрол на баловете

Създадена е организация за осигуряване на обществения ред по време на предстоящите абитуриентски балове и тържествата, свързани с 24 май, съобщават от полицията в Шумен.  Ще има засилено полицейско присъствие и контрол на движението. Целта е да се предотвратят инциденти при провеждането на баловете в дните 24 и 25 май.  Полицаите ще проверяват дали..

публикувано на 21.05.24 в 12:52

ВиК авария в Шумен

Поради авария на ул. „Искър“ в шуменския квартал Боян Българанов районът ще остане без водоподаване до отстраняване на проблема. Това съобщават от ВиК - Шумен в сайта си.  От водното дружество не уточняват кога точно ще бъде пусната водата на улицата.

публикувано на 21.05.24 в 12:09

Хванаха почерпен да шофира

51-годишен мъж от село Градище бил установен да шофира след употреба на алкохол вчера сутринта, съобщават от шуменската полиция. Проверката била извършена от екип на пътна полиция в Шумен около 09:40 часа. На ул. “Алеко Константинов“ бил спрян водач на "Мерцедес Спринтер". Водачът бил тестван за шофиране след употреба на алкохол. Отчетени са..

публикувано на 21.05.24 в 11:45