Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицаи на обход по селата

Снимка: ОДМВР Шумен

Обстановката в смядовското село Александрово е спокойна, няма нарушения на обществения ред и има добра комуникация с полицейските служители, които го обслужват. Това заявиха жители на населеното място на среща с представители на Областната дирекция на МВР - Шумен. Мобилните екипи със служители на криминална, икономическа и охранителна полиция и пожарната служба провеждат редовни срещи в малките села.

При обходите на полицаите отново е заострено вниманието на възрастните и самотно живеещи хора да не допускат непознати в жилищата си. Инсп. Галин Георгиев от РСПБЗН- Велики Преслав им напомни да спазват мерките за пожарна безопасност – да няма горими предмети близо до отоплителните уреди, да се следи изправността на ел. уредите.

Инсп. Георгиев им припомни, че изгарянето на стърнища и други растителни отпадъци в земеделските земи е забранено. Законът предвижда санкция за нарушителите в размер до 2000 лв.
По публикацията работи: Миглена Стефанова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Търсят се приемни родители

Кампания за набиране на приемни родители организира община Шумен. Тя ще премине под мотото „Прегърни ме“, като започва от днес, 29 май, и ще продължи до 29 юли.  Предвижда се да бъдат назначени 33 нови професионални приемни семейства в общините Шумен, Смядово, Венец, Каолиново, Каспичан, Нови пазар, Никола Козлево. Броят на семействата е..

публикувано на 29.05.24 в 12:04

Грижата в дома продължава

С шест месеца се удължава проектът за почасова грижа за хора с увреждания и възрастни хора, нуждаещи се от подкрепа. До края на година има възможност да бъдат обгрижени около 400 души, каза на пресконференция ръководителят на проекта Севелина Колева.  За тази грижа се предоставят безвъзмездно 2 359 188 лева, като 353 878,20 лв. са национално..

публикувано на 29.05.24 в 11:18

Клиент задигна телефон от такси

40-годишен мъж от село Каспичан открадна мобилен телефон от такси. Това съобщават от шуменската полиция. Кражбата е станала малко след 21:00 часа на 27 май в Нови пазар. 67-годишна жена, водач на таксиметров автомобил, съобщила, че установила липса на мобилния си телефон, след като оставила клиент в село Каспичан.  Извършителят бил установен и..

публикувано на 29.05.24 в 10:59

Нитрати над нормата

Нитрати над нормата има във водата от чешма „Али чобан“ и Бялата чешма в Нови пазар. Това показват лабораторните анализи, направени в Регионалната здравна инспекция в Шумен. Заради завишеното съдържание на нитрати, инспекторите препоръчват водата от двете чешми да не се ползва за пиене от малки деца.

публикувано на 29.05.24 в 08:18

МВР спря пиратски сайтове

Две досъдебни производства са образувани в резултат на спецакцията в Шумен срещу незаконно използване на видеоматериали като обекти на авторското и сродни на него права посредством три интернет сайта.  Акцията е осъществена на 27 и 28 май в координация с Европол под ръководството на шуменската Районна прокуратура.  Установени са собствениците..

публикувано на 29.05.24 в 08:00
КОЦ - Шумен

Слагат таван на шефските заплати

Таван на заплатите на управителите на общинските лечебни заведения в Шумен предлагат от Правната постоянна комисия при Общинския съвет. Предложението на общинския   съветник от ГЕРБ Ивайло Илиев е шефовете на общинските здравни дружества да получават не повече от 12 минимални работни заплати месечно.  Правната комисия прие предложението на кмета..

публикувано на 28.05.24 в 15:59

Конференция по пътна безопасност

120 участници от 30 детски градини в цялата страна пристигат в Шумен за Националната научно-практическа конференция по безопаност за движение по пътищата под надслов „Детската безопасност – споделена отговорност“. Конференцията ще се проведе на 6 и 7 юни и се организира от ДГ „Дружба“. Съорганизатори са РУО – Шумен, ШУ „Еп. Константин Преславски“, ОД на..

публикувано на 28.05.24 в 14:17