Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Блъснаха жена на пешеходна пътека

Снимка: Радио Шумен

Пешеходка е пострадала при пътен инцидент в Търговище, съобщават от местната полиция.

Около 16:00 часа на 26 март на бул. "29 септември“ в града правоспособен 48-годишен водач с товарен автомобил на пешеходна пътека тип „Зебра“ при движение назад е блъснал пресичаща 58-годишна жена.

Пешеходката е откарана за преглед в МБАЛ-Търговище с черепно-мозъчна травма. Настанена е там за наблюдение, без опасност за живота й. 

На водача на товарния автомобил са взети проби за алкохол и наркотици. Тестовете са отрицателни. 

По случая е образувано досъдебно производство.


По публикацията работи: Велмира Стефанова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Две жени пострадаха на пътя

Две жени са в болница след катастрофа, съобщават от полицията в Търговище.  Около 22:40 ч. на 16 май в община Търговище на третокласен път преди разклона за с. Макариополско 29-годишен водач е изгубил контрол над управлявания от него автомобил „Сеат Алхамбра“ на прав участък от пътя. В резултат колата се е преобърнала вляво извън..

публикувано на 17.05.24 в 11:05

Награди за изрядни данъкоплатци

Общо 40 предметни награди бяха разпределени в жребия на община Търговище за стимулиране на изрядните данъкоплатци.  Право да участват в него имаха заплатилите целия годишен размер на   дължими те местни налози в срок до 30 април , припомнят от администрацията.  Жребият беше изтеглен от 11-годишната Ивайла Димитрова. Наградите могат да бъдат получени..

публикувано на 17.05.24 в 09:22

Търговище променя картинката

В седмицата на традиционния пролетен панаир Търговище се включва в информационната кампания “Промени картинката“ . Целта е да се фокусира вниманието върху глобалния проблем с неправилно изхвърлените фасове и така да се провокира по-отговорно потребителско поведение. В рамките на кампанията в близост до сцената на #МузикаленПаркФест ще бъде..

публикувано на 16.05.24 в 08:42

50 години горчиво

6 семейни двойки с 50-годишен брачен съюз подновиха брачните си клетви на церемония, организирана от община Търговище пред Художествена галерия "Никола Маринов". Свидетели на ритуала бяха кметът д-р Дарин Димитров и секретарят на общината Христалина Халачева. Двойките, които празнуваха своята златна..

публикувано на 15.05.24 в 12:43

Панорама на образованието

Седма Регионална панорама на професионалното образование организира днес от 10:00 до 14:00 ч. Регионалното управление на образованието в Търговище. Ще участват всички 8 професионални гимназии от областта, Обединеното училище „Христо Ботев“ в с. Макариополско, Спортното училище „Никола Симов“ в Търговище и Общинският детски комплекс в областния..

публикувано на 15.05.24 в 08:57

Марка и картичка за Търговище

В Търговище бяха пуснати в употреба пощенска марка с персонализирана винетка и пощенска картичка, посветени на двеста четирсет и петия пролетен панаир и деветдесет години от именуването на Търговище.  Филателните издания са изработени след конкурс, обявен от Общината през януари. Проектът, отпечатан като винетка към пощенска марка, е на художника..

публикувано на 15.05.24 в 06:35

Издигнаха знамената в Търговище

С ритуал за издигане на знамената и тържествено заседание на Общинския съвет започнаха днес честванията по случай официалния празник на Търговище – 14 май. По време на сесията кметът Дарин Димитров връчи и отличието за почетен гражданин на Търговище,   което през тази година е присъдено на журналистката Петя Цолова. Проявите по случай..

публикувано на 14.05.24 в 13:10