Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заловиха „муле“ на ало измамници

Снимка: Радио Шумен

52-годишен мъж от Варна е задържан за 72 часа заради разследване на телефонна измама, при която жена е ощетена с 4500 щатски долара и 1200 евро.

На 29 март варненецът бил изпратен да вземе парите, хвърлени през терасата от жена от града, която била заблудена, че помага на полицейски служители да заловят телефонни измамници. Сумата трябвало да бъде занесена в Румъния незабавно след взимането ѝ.

Задържането на „мулето“ станало на Граничния-контролния пропускателен пункт „Дунав мост“ в Русе. У мъжа били намерени точно толкова пари, колкото хвърлила потърпевшата жена.

В хода на разследването станало ясно, че 52-годишният обвиняем е участвал със същата задача в още две телефонни измами.


По публикацията работи: Миглена Стефанова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ремонтът на Дунав мост започва

През юли ще започне ремонтът на Дунав мост при Русе, като движението по съоръжението ще се извършва само в една лента в продължение на две години. Това стана ясно днес след среща между институциите, ангажирани с ремонта.  Общата стойност на дейностите е 44 милиона лева, осигурени от държавния бюджет.  Всички превозвачи и туристи,..

публикувано на 22.05.24 в 15:54

Престижна номинация за лекар

Номинация за наградата Тhe Spirit of Excellence получи началникът на отделението по нeрвни болести в УМБАЛ „Медика Русе“ д-р Росица Кръстева. Сертификатът ѝ за номинация беше връчен на церемония в Базел, Швейцария, по време на 10-тия Европейски конгрес по инсулт, който се проведе от 15 до 17 май.  Четиринайсет лекари и екипи от различни..

публикувано на 22.05.24 в 14:11

Симулация на Дунав

Симулация на сблъсък на два кораба и реакция при нефтен разлив по река Дунав се проведе тази сутрин в акваторията на Русе. Това е част от съвместното учение на институциите за аварийни действия "Дунав 2024".  Според сценария - на речен километър 496 по Дунав се сблъскват при разминаване единичен моторен кораб и моторен кораб, тласкащ..

публикувано на 22.05.24 в 12:38

Двама вилнеят в Спешното

Пореден случай на агресия срещу медици е имало във Ветово, област Русе, съобщава БНТ.  Двама мъже обиждали и ругали медици от Центъра за спешна медицинска помощ в града. Мъжете отишли в спешния кабинет, където се оплакали, че ги е нападнал кон. Дежурният екип ги прегледал. След това пациентите поискали да бъдат транспортирани до болница, но..

публикувано на 22.05.24 в 11:59

"Сблъсък" на кораби по Дунав

Симулация на сблъсък на два кораба по река Дунав ще бъде направена от 10:00 ч. днес в акваторията на пристанищния терминал „Русе-запад“. Това ще е част от съвместно учение, организирано по разпореждане на областния управител Драгомир Драганов.  Целта е да се провери актуалността на Областния план за защита на бедствия в частта, свързана с опасност от..

публикувано на 22.05.24 в 09:01

Знамена и барабани в Русе

Община Русе е подготвила редица празнични събития по повод 24 май. Тържествените чествания ще започнат на 23 май, когато в 18:00 ч. в голямата зала на Доходното здание ще се проведе официалната церемония по награждаване на тазгодишните носители на Награда „Млад творец“ и Награда „Русе” в областите „Изкуство и култура“ и „Образование и наука“...

публикувано на 21.05.24 в 11:57
УМБАЛ

Безплатни гинекологични прегледи

Безплатни гинекологични прегледи и консултации ще се състоят в Университетската болница „Канев“ в Русе, съобщават от лечебното заведение. Прегледите ще бъдат на 27 май от 16:00 до 18:00 ч. в диагностично- консултативния кабинет на АГ комплекса. Кампанията се провежда вече втора година. По два пъти месечно различни експерти в областта преглеждат жени...

публикувано на 21.05.24 в 09:09